Overnachten met je paard op de Veluwe

Je kunt uren over de Veluwe rijden zonder dat je een openbare weg hoeft over te steken. Er is namelijk een uitgebreid netwerk van meer dan 500 kilometer aan ruiterpaden. Ontdek de woeste zandverstuivingen, heidevelden, dichte dennen- en loofbossen en de vele vennetjes en beken. Paardeneigenaren en paardenliefhebbers komen volop aan hun trekken op de Veluwe. De regio is uitermate geschikt om meerdaagse tochten te maken en dan moet je natuurlijk ergens blijven slapen. Wij zetten de leukste accommodaties voor jou (en je paard!) op een rij.

1. Paardensportcentrum Gert van den Hoorn


Midden op de Veluwe, aan de rand van bossen, heidevelden en zandverstuiving ligt Paardensportcentrum Gert van den Hoorn. Op de bijbehorende camping staan twintig houten chalets: hier slaap je als een roos. En je paard? Die kan gestald worden in een ruime buitenbox die iedere dag wordt gemest en opgestrooid. Het is ook mogelijk om je paard aan de stapmolen of in de wei te laten zetten. Let erop dat je tijdig reserveert, zo weet je zeker dat er plek is voor jou en je dier!

3. Hoeve WoudStee


Hoeve WoudStee ligt in het prachtige bosgebied van de Veluwe. Geniet van de rust in de omliggende bossen en de prachtige ruiterpaden om de hoek. Overnachten doe je naast de paardenstallen met uitzicht op de paarden en de weide. Natuurlijk kun je wanneer je wilt even een kijkje nemen in de stallen. Zo ben je altijd samen met je paard. En lekker gemakkelijk, Pieter en Willemijn verzorgen jouw paard!

4. Groepsaccommodatie en Paardensport De Kamp


Ga je met een groep op pad? Verblijf dan bij Groepsaccommodatie en Paardensport De Kamp, gelegen in een rustige omgeving. De Kamp is een paar minuten verwijderd van het Kootwijkerzand, de grootste zandverstuiving van West-Europa. De accommodatie biedt ruimte aan groepen tot twintig personen. De paarden kunnen in de stal of wei verblijven. Daarnaast is er genoeg parkeergelegenheid voor auto’s en trailers.

6. Buitenleven op de Veluwe


Geniet van het buitenleven op de Veluwe bij... Buitenleven op de Veluwe. Blijf slapen op een prachtlocatie in het stiltegebied rond Vierhouten. Je paard kan mee! Er is een ruime stal met een aantal boxen. Buitenrijden kan in de 20x40 buitenbak of op de kilometers lange ruiterroutes die langs de boerderij lopen. Het buitenrijden in deze omgeving moet je als ruiter een keer gedaan hebben.

7. Het Roode Koper

De ruiterpaden rondom het landgoed van Het Roode Koper zijn een oase voor paardenliefhebbers. Ontdek het Leuvenumse bos of volg een van de vele ruiterroutes door het Veluwse landschap. Bij terugkomst kan je je paard rustig laten uitlopen in de paddock of weide van Het Roode Koper. ’s Ochtends wordt je paard verzorgd, zodat je zelf lekker kan uitslapen in een van de luxe verblijven.

Lees verder

Kom jij de Veluwe en haar mooiste paardrijroutes ontdekken? Dat wordt puur genieten voor jou en je paard! Kijk hier voor een overzicht met overnachtingslocaties. En kijk hier voor meer inspiratie voor ruiter- en menpaden. Veel plezier gewenst!

Dit vind je misschien ook leuk: