Stadsmuseum Harderwijk in de finale voor de Museumprijs 2022

Onze partner Stadsmuseum Harderwijk is (als enige Gelderse museum!) genomineerd voor de Museumprijs 2022. Het museum neemt het in de finale op tegen twee grote musea in de Randstad: het Centraal Museum in Utrecht en Het Scheepvaartmuseum in Amsterdam. Het publiek bepaalt wie de winnaar wordt. Kan Stadsmuseum Harderwijk rekenen op jouw stem?

De Museumprijs is een van de grootste culturele publieksprijzen in Nederland. Deze wordt jaarlijks uitgereikt aan een Nederlands museum, elk jaar met een ander thema. Dit jaar is dat ‘Beste Buur’. Een museum functioneert op verschillende manieren als buurtgenoot: richting omwonenden, richting collega-instellingen in de buurt, richting instellingen en bedrijven en richting de lokale overheid. Een museum heeft een sociale positie in de directe omgeving. Een museum verbindt.

Directeur Stadsmuseum Harderwijk, Corien van der Meulen: “De categorie van dit jaar is ons op het lijf geschreven. De prijs voor het beste buur(t)museum moet wat ons betreft gewonnen worden door een stads- of streekmuseum. Juist deze musea zijn geworteld in de gemeenschap, ons soort musea bestaat bij de gratie van de buurt. We zijn als stadsmuseum onlosmakelijk verbonden met de stad en haar inwoners, en staan zo middenin de gemeenschap. We gaan dus vol vertrouwen de stemperiode in en we hopen natuurlijk dat wij op 1 december als winnaar uit de bus komen.”

Stem op Stadsmuseum Harderwijk 
Wij zijn enorm trots dat onze partner Stadsmuseum Harderwijk is genomineerd voor de Museumprijs 2022. Uiteraard hebben wij gestemd op onze 'Gelderse buur'. Wil jij ook je stem uitbrengen op Stadsmuseum Harderwijk? Dat kan! De stembussen zijn tot en met 27 november 2022 geopend. Op donderdag 1 december 2022 wordt bekend gemaakt welk museum de meeste publieksstemmen heeft ontvangen en zich winnaar van de Museumprijs 2022 mag noemen. De winnaar ontvangt een bijdrage van 100.000 euro krijgt om zijn museumdroom te realiseren.

Ja, ik stem op Stadsmuseum Harderwijk!

Op de Veluwe raak je niet uitgekeken
Naast Stadsmuseum Hardewijk vind je op de Veluwe nog veel meer musea. Groot en klein. Voor jong en oud. Heb je bijvoorbeeld als eens gedacht aan het Kröller-Müller Museum (gelegen in een prachtig nationaal park!) of het CODA Museum in Apeldoorn? Maar je vindt hier ook het Nederlands Pluimveemuseum, het Nederlands Bakkerijmuseum en het Marius van Dokkum Museum. Ga op pad en ontdek het zelf!

Dit vind je misschien ook leuk: