Verken de spetterende IJsselvallei vanuit Voorst

De Veluwe is niet alleen maar dichtbegroeide bossen en uitgestrekte heidevelden, de regio is ook heel waterrijk. In het noorden lonken de randmeren naar strandliefhebbers en watersporters, terwijl in het oosten de IJssel als een rode draad door het landschap slingert.

In de groene IJsselvallei kan de natuur volledig haar gang gaan. Iedereen komt helemaal tot rust bij de weidse uitzichten tijdens een fietstocht over de dijken of een wandeling langs rood-witte koeien en prachtige boerderijen. Natuurliefhebbers vinden in de uiterwaarden daarnaast unieke flora en fauna. Tussen de Veluwe en de IJssel ligt Voorst, een ideaal vertrekpunt om de waterrijke omgeving te verkennen!

Fiets de IJsseldalroute

Links de kronkelende IJssel, rechts het uitgestrekte uiterwaardenlandschap met wilgen en meidoornhagen, – dat is pas fietsen! De IJsseldalroute gidst je 41 kilometer lang over slingerende dijken, langs statige hoeven en door idyllische dijkdorpjes. Vogelliefhebbers doen er goed aan hun verrekijker mee te nemen, want hier leven allerlei vogelsoorten. Misschien zie je wel een grutto!

Wil je meer weten over de flora en fauna in en om Voorst? Kijk dan hier

Ook op andere plekken in de IJsselvallei is het een walhalla voor vogelspotters. Bekijk deze pagina voor meer informatie:

Lees verder
Vogelen in de IJsselvallei

Wandelen en zwemmen bij Bussloo

Voor veel mensen het ultieme vakantiegevoel: een stevige wandeling afsluiten met een verfrissende duik. Bij de plas van Bussloo vind je naast mooie wandelpaden ook glinsterend zwemwater, fijne zandstrandjes en aangename ligweiden. Je gaat een
superzomerse dag tegemoet aan deze recreatieplas van 100 hectare waar je zwemt in natuurwater.

Lees verder

Proef streekproducten

De hoogstamboomgaarden en monumentale IJsselhoeven zorgen niet alleen voor fotogenieke landschappen, hier haal je ook lekkere streekproducten. Fietstassen komen goed van pas, want tijdens een ritje passeer je allerlei boerderijwinkels waar je de
lekkerste (zelfgemaakte) producten koopt. Bij de onbemande streekwinkel Pantry Wilp kun je dagelijks tussen 06.30 uur en 23.50 uur terecht voor een groot aanbod van lokale streekproducten. Volg je de IJssel richting Twello, dan kom je uit bij de boomgaarden van fruitkwekerij Klomp. De appels, peren, pruimen en kersen komen hier nét van de tak af en dat proef je!

Meer tips

Dit vind je misschien ook leuk