Veluwse Buitenvoorstellingen

Deze zomer vinden er op verschillende Veluwse locaties buitenvoorstellingen plaats. Uiteenlopend van theater en moderne muziek tot film zijn er mooie, unieke en vermakelijke voorstellingen gebouwd die te zien zullen zijn in groene parken, naast kastelen en oude kazernes en dorpstraten.

Volg het verhaal van Helene Kröller-Müller, die liever tegen haar schilderijen praatte dan tegen mensen van vlees en bloed; en luister naar het Orkest van de Koninklijke Marechaussee dat een duidelijke link heeft met het Koningshuis. Geef je over aan de tintelfrisse Nederlandstalige electropop met een vrolijke rock’n roll vibe van de Deventerse zangeres MINKA; of proef het rijke verleden uit de tijden dat kastelen en landhuizen door de welgestelden werden gebouwd tijdens de openluchtbioscoop bij Kasteel Vosbergen in Heerde. Kortom; een bomvol programma met voor ieder wat wils.

Kom van juli tot eind september genieten van echte Veluwse voorstellingen op prachtige openlucht locaties verspreid over de Veluwe.

Wat maakt het een Veluwse Buitenvoorstelling?

De Veluwse Buitenvoorstellingen zijn meer dan alleen vermakelijke voorstellingen. Tijdens de avond staat het verhaal van dát specifieke stukje Veluwe waar de voorstelling te zien is centraal. Ieder stukje Veluwe heeft immers eigen unieke kenmerken die het best voelbaar zijn op die specifieke locatie. De voorstelling en omgeving versterken elkaar dusdanig wat ervoor zorgt dat de bezoeker volledig kan opgaan in het verhaal.

Het jaar 2022 draait op de Veluwe om ‘koninklijk genieten’. Diverse voostellingen zijn dit jaar dan ook gekoppeld aan dit overkoepelende thema en voorzien van een koninklijk tintje dat ervoor zorgt dat de bezoeker zich de koning te rijk voelt.

Lees verder
Alleen gebruiken bij themapagina

PROGRAMMA & TICKETS

Overzicht van locaties