Pompoenen Festival 2023


Waar:
Oldebroek

Wanneer:
zaterdag 30 september

Zo kun je ons bereiken

Adres:
Vierhuizenweg 5
8096 RP Oldebroek
Plan je route
Afstand:

Kom naar Fruittuin Verbeek om de beleving van het buitenleven en het platteland optimaal te ervaren. De boomgaard zal vol liggen met meer dan …

Kom naar Fruittuin Verbeek om de beleving van het buitenleven en het platteland optimaal te ervaren. De boomgaard zal vol liggen met meer dan 50 soorten sier- en eetpompoenen voor het pompoenenfestival! Voor jong en oud(er) is er van alles te ondernemen en ook vindt er deze dag het NK Zwaarste Pompoen plaats. Vorige jaar was de winnende pompoen wel 900 kilo. Gaat dit jaar het record worden verbroken? De grote groentes zijn de hele dag te bekijken en er is iemand om uitleg te geven. Er zijn ook verkoopkramen met pompoenen, siermais, bijzondere zaden, zeldzame aardappels en nog veel meer. Om de pompoen beleving compleet te maken staat de horeca deze gehele dag in het teken van pompoen. Van pompoentaart tot pompoenijs en andere zoete en hartige lekkernijen. Samen met diverse lokale horeca ondernemers wordt ook aan de inwendige mens gedacht. Terwijl de kinderen zich volop kunnen vermaken in de boomgaard geniet u op het boomgaard terras van de Fruittuin. Om het country festival gevoel compleet te maken is er ook aan muziek gedacht. 

De entree is gratis.  Om 12.00 uur begint de jury met het opmeten van de reuzengroente. Om 13.00 uur worden de pompoenen één voor één gewogen, dit is een hele operatie. Er wordt begonnen met de “kleinste” en rond 16.00 uur worden de grootste gewogen.

Met andere woorden een dag vol platteland beleving voor jong & oud en voor elk wat wils!

Wanneer

  • Zaterdag 30 september 2023 10.00 - 19.00 uur

Hier ga je heen