Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar

“Stok met een verhaal” workshop


Waar:
Heerde

Wanneer:
t/m 18 maart

Zo kun je ons bereiken

Adres:
Zwarteweg 10
8181PD Heerde
Plan je route
Afstand:

In de workshop ́'een stok met een verhaal' maakt je je eigen wandelstok of pelgrimsstaf. Een eigen wandelstok maken van een stok uit het bos …

In de workshop ́'een stok met een verhaal' maakt je je eigen wandelstok of pelgrimsstaf. Een eigen wandelstok maken van een stok uit het bos is ontspannend en geeft een tastbare herinnering die jarenlang een verhaal kan vertellen. In deze workshop denken we na over wie je bent en wat jou beweegt en inspireert. Dat gaan we verwerken in een wandelstok/pelgrimsstaf en maken er een persoonlijke staf van. Voor deze workshop is geen ervaring met houtbewerken nodig. We werken met reeds gedroogde stokken en je leert de basisbeginselen van het snijden. Hoe verwijder ik de bast? Hoe breng ik eenvoudige figuren of effecten aan? Je leert ook het verschil in houtsoorten en de consequenties daarvan kennen. Je krijgt antwoord op vragen als: hoe snijd ik veilig en gemakkelijk? Hoe maak ik de stok mooi glad? En wat is het effect van houtolie of bijenwas? Tevens kunnen er door middel van een brandstift eenvoudige figuren of teksten worden ingebrand. Kortom: tijdens deze workshop begint het verhaal van jouw wandelstok of pelgrimsstaf!

Wie: Rogier VogelzangWaar: 's Heerenhof, Zwarteweg 10, 8181 PD HeerdeDatum: 18 maart 2022Tijd: 10:00 - 16:00 uurOpgeven: sheerenhof@ywam.nlKosten: €27,50 (Inclusief koffie/thee/soep voor lunch. Neem je zelf brood/salade mee voor bij de soep?)

Hier ga je heen