Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar

Daikin NK Inlineskaten Baan


Waar:
Toeristisch informatiepunt Heerde

Wanneer:
t/m 28 augustus

Het Nederlands Kampioenschap Baan wordt in 2021 gereden op een nieuwe Bertus Dokterpiste in Heerde. Het NK Baan wordt op vrijdag 27 en zaterdag 28 augustus gehouden. 

De wedstrijden zijn voor de categorieën Kadetten, Junioren B en de categorie Junioren A/Senioren en deze rijders zull…

Het Nederlands Kampioenschap Baan wordt in 2021 gereden op een nieuwe Bertus Dokterpiste in Heerde. Het NK Baan wordt op vrijdag 27 en zaterdag 28 augustus gehouden. 

De wedstrijden zijn voor de categorieën Kadetten, Junioren B en de categorie Junioren A/Senioren en deze rijders zullen strijden op de volgende afstanden 200 meter time trial, 1000 meter, Afvalkoers, 500 meter, Punten/Afvalkoers en op de spectaculaire Aflossing.Het is lang onzeker geweest of er toch nog een Nederlands Kampioenschap zou komen in verband met alle regels die er zijn rond de corona pandemie. Nu er weer meer mogelijk is heeft de KNSB toch data kunnen vinden in de kalender waarop de verschillende NK’s verreden kunnen worden.Heerde stond eerst al op de kalender voor het eerste weekend van juni, maar toen was het nog niet mogelijk om voldoende rijders, begeleiders en bezoekers toe te laten. Nu is die mogelijkheid wel weer aanwezig, waarschijnlijk zullen rijders en bezoekers wel een negatieve test of een bewijs van vaccinatie moeten overleggen om binnen te komen, maar dat kan ook nog weer wijzigen omdat de regels ook iedere keer weer wijzigen. Toegang zal gratis zijn!Voor de organiserende vereniging Skeelerhuus is het weer een extraatje omdat de club dit jaar 35 bestaat en er toch nog enigszins een feestje van gemaakt kan worden. Ook voor de diverse leden die kans maken op de medailles een leuke gelegenheid om zich dit seizoen toch nog voor eigen publiek in de kijker te rijden. Een van die kanshebbers is Heerdenaar Glenn Nijenhuis, een kind van de baan die op de sprintafstanden zeker bij de kanshebbers hoort.De komende periode zal er ook mee bekend worden over de invulling van het evenement, dit zal gecommuniceerd worden via de site van de KNSB, schaatsen.nl of via de website van de club www.skeelerhuus.nl. 

Daikin NK Inlineskaten Baan

Hier ga je heen