Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar

Sprokkelproeverij 2024 Boerderijmuseum


Waar:
Oldebroek

Wanneer:
t/m 24 februari

Zo kun je ons bereiken

Boerderijmuseum 'De Bovenstreek'
Bovenstraatweg 10 a
8096 PE Oldebroek
Plan je route

vanaf jouw locatie

Ook dit jaar is het evenement, dat gehouden wordt op zaterdag 24 februari, omgedoopt tot Sprokkelproeverij met twee bijzondere activiteiten. N…

Ook dit jaar is het evenement, dat gehouden wordt op zaterdag 24 februari, omgedoopt tot Sprokkelproeverij met twee bijzondere activiteiten. Naast de bekende (streek)producten zoals bijvoorbeeld balkenbrij, gortzak, bloedworst, möpjespudding, poffertjes, snert, kniepertjes en wentelteefjes kunnenook traditionele gerechten uit diverse andere landen worden gesprokkeld en geproefd.Ook is er een demonstratie paling- en zalm roken en een echte haringkar. Eén van de activiteiten van de Sprokkelproeverij is een heuse sprokkelsafari. Denk hierbij aan de begrippen reis en jacht. Dat is precies wat de vrijwilligers van het Boerderijmuseum beogen bij de Sprokkelsafari. Bezoekers gaan op jacht naar verschillende nationale en internationale hapjes. Hiervoor krijgen zij een lijst met foto’s van de verschillende traditionele gerechten uit Nederland maar ook uit diverse andere landen. De bezoekers sprokkelen deze gerechten bij elkaar en proeven gratis. Het gerecht op de lijst wordt pas afgetekend als er daadwerkelijk is geproefd. Een volle afgetekende lijst kan worden ingeleverd om kans te maken op een prijs. En natuurlijk kunnen de meeste aangeboden gerechten ook gekocht worden. Bezoekers kunnen hun zelfgemaakte koekjes of cupcakes door een deskundige jury laten beoordelen. Kinderen tot 12 jaar kunnen hun zelfgemaakte cupcakes aanbieden. De keuze van de te gebruiken ingrediënten staat vrij. Alle ingeleverde koekjes en cupcakes worden aan de kritische smaakpupillen van de jury blootgesteld en uiteindelijk door de jury beoordeeld. Natuurlijk speelt de presentatie daarbij ook een rol.

Laat u uw lekkernijen beoordelen? Maak dan minimaal vier koekjes of vier cupcakesen breng dit op zaterdag 24 februari tussen 10.00 en 11.00 uur naar het Boerderijmuseum in Oldebroek.Zowel bij de Koekjeswedstrijd als bij de Sprokkelsafari zijn er twee prijzen te winnen. Een eerste prijs en een aanmoedigingsprijs.

Zaterdag 24 februari zijn de bezoekers welkom vanaf 10.00 uur bij het Boerderijmuseum aan de Bovenstraatweg 10a in Oldebroek. De Sprokkelproeverij duurt tot 16.00 uur. Voor meer informatie: www.boerderijmuseum.nl. Tijdens deze dag gelden de normale entreeprijzen voor het museum (zie onze site). Parkeren is gratis.

Op www.boerderijmuseum.nl kunt u ook de nostalgische en op ambachtelijke wijze bereide gerechten balkenbrijen snert bestellen.

Hier ga je heen