Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar

Oude Meesters in Grote Kerk Apeldoorn


Waar:
Grote Kerk Apeldoorn

Wanneer:
t/m 31 januari

Oude Meesters in de Grote Kerk van Apeldoorn Als je de prachtige Grote Kerk in Apeldoorn op dit moment binnenkomt, waan je je ook in een museu…

Oude Meesters in de Grote Kerk van Apeldoorn Als je de prachtige Grote Kerk in Apeldoorn op dit moment binnenkomt, waan je je ook in een museum. Je ziet grote en kleinere olieverfschilderijen en tekeningen hangen van Grote Oude Meesters uit de hele wereld: Rembrandt, Vermeer, Breitner, El Greco, Sargent, Bicker, Cigoli, Stasov, Ingres enz. enz. Het zijn praktisch 1 op 1 kopieën van Oude Meesters die de cursisten van Anouk Bijsterbosch hebben gemaakt na nauwkeurige en pittige studies en nu bij elkaar gebracht zijn in één ruimte: de Grote Kerk. De schilderijen zijn geschilderd volgens de methoden en materialen zoals dat al eeuwen gebruikt wordt. Dat is het specialisme van Anouk Bijsterbosch, die in het TV programma van dit jaar “De Nieuwe Vermeer”, op een haar na net niet de winnaar werd. Voor haar passie heeft zij destijds haar reguliere baan opgezegd, heeft een treinkaartje naar Florence genomen, waar zij schildertechnieken is gaan studeren bij bekende Russische docenten. Daarna vertrok zij naar Spanje om in Madrid ook oude meesters te gaan bestuderen en vervolgde haar studie in Groningen. Al deze kennis draagt zij met plezier en passie over in haar bescheiden atelier in de Nettenfabriek in Apeldoorn. Dus nu te zien en van te genieten deze werken van haar cursisten in de Grote Kerk. Aanstaande zomer 2024 zal ook hier haar eigen werk te bewonderen zijn. Op de foto’s de opbouw van de tentoonstelling. De internationale werken van de Grote Oude Meesters is te zien vanaf 3 december tussen 11.30 uur en 13 uur. En tot en met 31 januari. Alleen tijdens openstellingsuren van de Grote Kerk, zie hiervoor de agenda van deze kerk.

Wanneer

  • De internationale werken van de Oude Meesters is te zien vanaf 3 december tussen 11.30 uur en 13 uur, gratis. En tot en met 31 januari. Tijdens openstellingsuren van de Grote Kerk, zie hiervoor de agenda van deze kerk.

Hier ga je heen