Recept vegan kapsalon met jackfruit


Waar:
Grand Café Hotel Kruller

Wanneer:
t/m 2 juni

Zo kun je ons bereiken

Adres:
Grand Café Hotel Kruller
Dorpsstraat 19
3761AS Otterlo
Plan je route
Afstand:

We leven al weken in een gekke en onzekere tijd. De deuren van ons grand café blijven in ieder geval tot en met 28 april gesloten en wat daarna komt moeten we afwachten. We krijgen een hoop steun van veel van u en willen u hiervoor heel hartelijk bedanken!
 
Om u toch een beetje van Kruller te laten genieten, hebben we iets leuks voor u. Chef-kok John deelt het recept van onze vegan kapsalon met jackfruit. Zo wordt het toch een beetje smullen zoals bij Kruller.

Zorg goed voor uzelf en hopelijk zien we elkaar snel weer.

Team Kruller

 

Ingrediënten voor 4 personen

  • 2 blikken jackfruit (550 gr)
  • 2 rode uien
  • 1 teen knoflook
  • 1 groene paprika
  • halve rode peper
  • 1.5 el shoarmakruidenmix
  • 150 ml water
  • 800 gr zoete aardappel (oven)friet
  • peper & zout
  • olijfolie

Toppings

  • slamelange
  • 2 voorgekookte rode bieten, julienne gesneden
  • 1 winterpeen, julienne gesneden
  • kiemgroenten
  • 4 el plantaardige yoghurt
  • 1 knoflookteen, uitgeperst…
Lees verder

We leven al weken in een gekke en onzekere tijd. De deuren van ons grand café blijven in ieder geval tot en met 28 april gesloten en wat daarna komt moeten we afwachten. We krijgen een hoop steun van veel van u en willen u hiervoor heel hartelijk bedanken!
 
Om u toch een beetje van Kruller te laten genieten, hebben we iets leuks voor u. Chef-kok John deelt het recept van onze vegan kapsalon met jackfruit. Zo wordt het toch een beetje smullen zoals bij Kruller.

Zorg goed voor uzelf en hopelijk zien we elkaar snel weer.

Team Kruller

 

Ingrediënten voor 4 personen

  • 2 blikken jackfruit (550 gr)
  • 2 rode uien
  • 1 teen knoflook
  • 1 groene paprika
  • halve rode peper
  • 1.5 el shoarmakruidenmix
  • 150 ml water
  • 800 gr zoete aardappel (oven)friet
  • peper & zout
  • olijfolie

Toppings

  • slamelange
  • 2 voorgekookte rode bieten, julienne gesneden
  • 1 winterpeen, julienne gesneden
  • kiemgroenten
  • 4 el plantaardige yoghurt
  • 1 knoflookteen, uitgeperst
  • 1 el verse bieslook
  • verse koriander
  • optioneel: srirachasaus

 

 

Bereidingswijze


Spoel de stukjes jackfruit goed af onder de kraan en laat uitlekken in een vergiet.

Halveer de uien en snijd ze in halve ringen. Pel de knoflook en snijd fijn. Verwijder de steel en zaadlijst van de paprika en snijd deze in blokjes.

Meng in een grote kom de stukjes jackfruit met de uien, knoflook, paprika, shoarmakruiden en drie eetlepels olijfolie. Roer goed door en zet apart.

Verwarm in een ruime braadpan een beetje olijfolie en bak hierin de jackfruitshoarma in 3 minuten rondom aan. Voeg het water toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag, dek de pan af met een deksel en stoof in 40 minuten de shoarma gaar. Check af en toe of de pan niet droogkookt, voeg anders nog wat extra water toe.

Bak de zoete aardappelfrieten in de oven af. Breng op smaak met zout en peper.

Meng de yoghurt met de uitgeperste knoflook en verse bieslook. Zet apart.

Stamp de jackfruitshoarma een beetje als deze klaar is, het is dan net pulled vlees.

Schep de zoete aardappelfrieten op een bord. Doe hier de vegan shoarma overheen, top af met de sla, bietjes, wortel en kiemgroenten. Lepel de saus eroverheen, voeg eventueel een scheutje pittige srirachasaus toe, leg de koriander erop ter garnering en serveer direct.

Eet smakelijk!

 

Lees minder

Wanneer

  • dagelijks t/m 2 juni 2020
kruller

Hier ga je heen