Gezellig in het groen

Wist je dat de Veluwe een unieke combinatie biedt van natuur, leuke steden en plaatsjes en een grote hoeveelheid aan bezienswaardigheden? Ontdek de kilometerslange wandel- en fietsroutes, die in het najaar versierd zijn met prachtige herfstkleuren. Kom in alle rust wild spotten in een van de vele uitgestrekte natuurgebieden en zoek daarna de gezelligheid en warmte op in de bruisende steden en pittoreske stadjes. Duik hier zeker nog eens een van de musea in om de Veluwe nog beter te leren kennen en strijk daarna neer bij een fijn tentje. Geniet hier van de streek en proef de lokale specialiteiten. De herfst is hét seizoen om wild te komen proeven!
 

Actief eropuit

Stap op de fiets of trek je wandelschoenen aan om de mooie natuur van de Veluwe te verkennen! Wist je dat Hoenderloo en Ede dé plekken zijn om een mooie fiets- of wandelroute te starten? Er is oneindig veel groen en kleur, zeker in de herfst: bossen, stuifzand en heidevelden vormen het decor van een actieve of ontspannen tocht. En stap onderweg vooral af bij een van de interessante musea of om te genieten van de Veluwse streekproducten!  

Is je interesse gewekt? Kijk dan verder: 

Meer lezen? Kijk dan hier voor onze fietstips en hier voor onze wandeltips!

Kom wild spotten

Uniek op de Veluwe is dat je op zoek kunt naar de Big Five: edelhert, wild zwijn, ree, vos en Schotse hooglander. Een van de mooiste plekken waar je kans maakt om je favoriete dieren te zien is Het Nationale Park De Hoge Veluwe. Kom vooral ’s ochtends in alle vroegte, als het stil en rustig is in het park en de dieren ontwaken. Een goede manier om het Park te verkennen is het huren van een Witte Fiets. Doorkruis het Park, stop bij de observatieplaatsen, bezoek het Museonder of ga een hapje eten bij het Paviljoen. Ook een aanrader is een bezoek aan het Jachthuis Sint Hubertus. Wist je dat het Park gemakkelijk te bereiken is vanuit Ede en Hoenderloo? 

Lees verder
Meer over wild spotten

Indrukwekkende musea

Vergeet tijdens je bezoek aan de Veluwe niet om een bezoek te brengen aan een van de indrukwekkende musea!  

Zo heeft CODA in Apeldoorn tot en met 12 november 2023 een bijzondere tentoonstelling in petto: CODA Paper Art.  
Intrigerend en imposant, dynamisch en kleurrijk of juist sober en ingetogen, delicaat en ontroerend. Geknipt, gevouwen, gescheurd, geplakt, gerecycled, bewerkt, beschilderd, versneden en verlijmd. CODA Paper Art toont om het jaar papierkunst in de volle breedte, variërend van kleine kunstwerken en objecten tot levensgrote installaties die in de hoge, lichte ruimte van CODA perfect tot hun recht komen.  

TOUR DE PAPIER: ETAPPE-TRAPPEN OP DE VELUWE! 
Met een route langs molens, sprengen én activiteiten voor het hele gezin ontdek je al fietsend niet alleen de schoonheid van de natuur maar ook de geschiedenis van de papierindustrie op de Veluwe. Dus spring uit de bocht met je peloton en fiets mee met deze unieke route.  

Lees verder

Leuke activiteiten

Proef de Veluwe

Het najaar is ook de tijd van de wildgerechten. Na een dag in de natuur kun je bij een knapperend vuurtje genieten van een heerlijke stoofpot of wildbraad. Bij veel restaurants in onder andere de gemeente Ede staat in deze periode een ruime keuze aan wildgerechten op de kaart. Bovendien zijn er in Ede diverse winkels waar je wild kunt kopen om thuis ook te genieten van de bijzondere smaak van Ede. Ook worden er meerdere wild fairs gehouden, waaronder de Hoge Veluwe Wilde Weken & Ede Goes Wild. Tijdens deze evenementen staan wildactiviteiten centraal of geniet je van leuke kraampjes met bijzondere producten rondom de thema's herfst, wild, Veluwe, outdoor cooking en living.

Lees verder
Meer lezen

Sfeervol overnachten

De Veluwe beschikt over een breed scala aan overnachtingsmogelijkheden: parken, campings, hotels. Wat ze gemeen hebben? Ze zijn mooi gelegen in de natuur en ze bieden een garantie voor ontspannen overnachten!  

Wil je het comfort van een hotel? Dan raden we Hotel De Werelt aan. Je stapt vanuit je bed zó de natuur in. Na een wandeling of fietstocht kun je lekker uitrusten terwijl je geniet van een diner en alle faciliteiten van het hotel.  

Liever op een van de parken verblijven?

De indrukwekkende oprijlaan op TopParken Landgoed de Scheleberg zorgt gelijk voor het ultieme vakantiegevoel, midden in de bossen van het Gelderse Lunteren. Op het park geniet je van een heerlijke vakantie in een luxe vakantiewoning of villa met privé-wellnessfaciliteiten (optioneel). Je kunt fietsen huren waarmee je direct vanaf het vakantiepark prachtige fietsroutes ontdekt door de bossen en dorpjes en steden van de Veluwe. Lees hier meer over Landgoed de Scheleberg en de andere Topparken.

Wist je dat Hoenderloo ook beschikt over een groot aanbod vakantieparken?

Lees verder

Meer bekijken over de Veluwe in herfst? Kijk dan hier

 

Op zoek naar nóg meer inspiratie? Naar meer overnachtingslocaties? Naar meer activiteiten op de Veluwe?

Blader dan door het digitale bezoekersmagazine!

 

Op zoek naar tips voor de herfstvakantie? Kijk dan hier

 

Er is altijd meer Veluwe