De natuur ontwaakt

| Els - Landgoed Schovenhorst

Geschreven door: Els - Landgoed Schovenhorst Bekijk profiel

Lente op Landgoed Schovenhorst

Er is natuurlijk altijd wel wat bijzonders te zien op Schovenhorst. Je ziet in de natuur de veranderingen van de seizoenen en zo heeft elk seizoen weer zijn eigen jeu.

En nu…Lente met ”Maart roert z’n staart” en “April doet wat hij wil” prachtige zonnige dagen met een heerlijke temperatuur en dan weer van die dikke buien dat je echt in een kortste tijd kletsnat kunt worden.

De naaldbomen zijn onze paraplu en in het Arboretum en het speelbos hebben we overkappingen. En niet te vergeten een Brasserie in de oude ommuurde kas muur. Prachtig is deze oude muur met z’n leifruit, Eucalyptus en Magnolia die ook alweer bijna in bloei staat. De Mispel, vlinderstruiken, zonnehoed en Paulownia, het zijn allemaal maar namen. Maar als ze straks bloeien kan ik je vertellen dat ze prachtig zijn. Als we weer verder in het seizoen zijn is het een bloeiende Landgoedtuin geworden. Je loopt dan tussen verschillende soorten kruiden, lavendel, rozen etc. maar we moeten nog even geduld hebben.

Op het terras van Brasserie Schovenhorst zit je dus midden in de natuur tussen de Bomentuinen. Je hoeft niets te zeggen, alleen maar te kijken en genieten van de geur van de natuur. Er staan bij droog weer tafeltjes en stoelen verspreid in de tuin. Als je omhoog kijkt zie je de bomen van de oudste Bomentuin van Landgoed het Kleine Pinetum, waar bomen staan uit 1850. Dit zijn inmiddels monumentale bomen geworden. Er staan bomen zoals de Mammoetboom, de Douglas en de Levensboom. Het landgoed heeft een groot bos waar je niet alleen kunt wandelen, maar waar je ook de 5 verschillende bomentuinen kan bezoeken. Ze hebben elk een eigen sfeer en een eigen geschiedenis. Er zijn mooie wandelroutes verkrijgbaar bij de Brasserie maar je kunt deze routes ook lopen door de gekenmerkte paaltjes te volgen.

Voor nu, luister naar de zang van de vogeltjes, het roepen van de uilen en kijk naar de eekhoorntjes die van boom naar boom springen. Volg de geheimzinnige paadjes voel en kijk hoe de natuur ontwaakt! Er staat al wat in bloei waaronder de Dwergkwee.

Beklim de Bostoren en beleef het uitzicht vanuit een ander perspectief. Op 27 meter hoogte is een net, aan het einde van het net zit een opening en klim je naar de volgende verdieping en je bent in het minitheater op 30 meter hoogte. Boven op de 40 meter hoge Bostoren is een Bomentuinen het geweldige uitzicht. Neem een verrekijker mee!

Wees welkom!