De Veluwe is Fat, uhm vet!

| Erik - Veluwespecialist

Geschreven door: Erik - Veluwespecialist Bekijk profiel

Het is nu precies een jaar geleden dat ik hem voor het eerst zag staan: een mooie knalgroene, opgepoetste rakker. Met een reputatie van een echte snelheidsduivel. Met ontzettend dikke banden en een fantastisch snelle look was dit precies waar ik op aan het wachten was. Een auto? Een motor? Nee, een FATbike! Elektrisch!

Wat is dat precies, een FATbike? 
Deze opgepimpte reuze mountainbike is te gek voor woorden! Ze hebben bizar grote voor- en achterbanden en beschikken over elektrische ondersteuning zodat je knetterhard kan, tenminste volgens de te sportieve Redbull drinkende verkoper. Hij heeft zijn praatje klaar: er zit geen standaard op, maar gelukkig zijn er voldoende bomen op de Veluwe, grapt hij met zijn opvallende Prodent gebit.

Klinkt goed, dus ga ik het zelf maar eens proberen. Om te starten wordt eerst het zadel op heuphoogte gezet en dan kan ik op pad. De elektrische ondersteuning werkt direct en geeft een enorme power op je pendalen. Je voelt de kracht van de motor onder je en de souplesse waarmee de banden over het modderige pad glijden. Soepel!

Mijn eerste rit
Ik vertrek oostwaarts, richting mijn favoriete plekje om te mountainbiken. Tussen Garderen, Speuld en Uddel liggen zandafgravingen die nu als oefengebied voor onze militairen worden gebruikt. Een fantastische plek om deze FATbike eens uit te testen. De heuvel af en dan door het mulle zand crossen. Een onmogelijke taak voor een normale mountainbike. Maar met de FATbike rijd ik behendig en zonder moeite dwars door het witte zand. Aan het einde van de route ligt het steile pad omhoog en ik daag mij FATbike uit: stap ik normaal al na zo'n 10 meter af omdat de helling mij te steil is, nu trap ik met behulp van de motor zonder moeite omhoog! Wauw! Ik kijk voldaan op de afgraving neer, dat smaakt naar meer! Dit is een bijzondere ervaring en ik besluit ter plekke om er 20 aan te schaffen voor mijn bedrijf om te gaan verhuren. Dit wil iedereen wel beleven lijkt me zo!

Ook FATBiken?
Ben jij ook iemand die graag op een mountainbike stapt en ook wel eens getrakteerd wil worden op een onmogelijke route? Verken dat de Veluwe per elektrische FATbike! Je kunt hem huren in Garderen bij de VeluweSpecialist. Je krijgt dan tevens een GPS mee met diverse routes zodat je niet hoeft te verdwalen!

Lees hier meer blogs - Van Erik Kroon