Een neushoorntje geboren!

Leuk geboortenieuws van wildlife-dierenarts Henk Luten! Donderdagavond 16 januari 2020 om 17:40 uur is een breedlipneushoorn geboren in Koninklijke Burgers’ Zoo. Wist je dat deze dieren wel 60 kilo kunnen wegen bij de geboorte? Het is alweer het elfde neushoorntje dat sinds 1998 in ons dierenpark het levenslicht ziet. Burgers’ Zoo staat in de Europese top vijf van neushoornfokkers. 

Acht breedlipneushoorns in Arnhem
Met de geboorte van het breedlipneushoornmannetje zijn er in totaal acht van deze onevenhoevige zoogdieren in Burgers’ Safari: één volwassen man van 27,5 jaar, drie volwassen vrouwen van respectievelijk 32, 19 en 16 jaar en vier jonge dieren van 2,5 jaar, 1 jaar en 10 maanden, vier maanden en nu dus de pasgeboren aanwinst. Het 19-jarige vrouwtje is de moeder van het jongste groepslid. Klik hier om meer te weten over breedlipneushoorn in Burgers' Zoo.

Wildlife-dierenarts Henk Luten van Koninklijke Burgers’ Zoo
Henk Luten is al jarenlang de vaste wildlife-dierenarts van Koninklijke Burgers’ Zoo. Naast zijn baan bij het Arnhemse dierenpark werkt Henk ook voor onder andere Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer, waardoor hij veelvuldig op de Veluwe te vinden is.