Eerste stappen naar 66e Vierdaagse Apeldoorn gezet

| Jan - Cantharel Wandel4daagse

Geschreven door: Jan - Cantharel Wandel4daagse Bekijk profiel

Sinds 15 januari kunnen de wandelaars (van wie velen ongeduldig op dit moment hebben gewacht) zich aanmelden voor de vierdaagse en de gelijktijdig en over dezelfde routes te houden vier Apeldoornse wandeldagen.

Het is voor ons als organisatoren altijd weer een ijkpunt in de organisatie: zien hoe via de website de inschrijvingen binnenkomen. Op dat moment wordt ook voor ons het komende evenement een stuk reëler, hoewel we er al maanden mee bezig zijn, eigenlijk al direct sinds de afloop van de 65e editie.

Maar nu kunnen we zien of we nog wel ‘in de markt’ liggen. Weten de wandelaars, ondanks de vele andere vierdaagse wandelevenementen in het land, de weg naar Apeldoorn nog wel te vinden? Geen zorgen: al snel stromen de aanmeldingen via onze website binnen.

In de afgelopen jaren hebben we moeten vaststellen dat het aantal vierdaagselopers iets afneemt, maar dat daarentegen de groep wandelaars die één, twee of drie dagen meedoet flink groeit. Vandaar dat we in onze publiciteit dit jaar meer twee kanten opgaan: natuurlijk blijven we aandacht vragen voor het vierdaagse evenement, maar daarnaast wijzen we steeds meer op de ‘losse’ wandeldagen. En daarbij op de vele mogelijkheden die Apeldoorn en omgeving, naast de overweldigende natuur, bieden. Om bijvoorbeeld na de wandeling ’s middags in Apeldoorn te shoppen of bijvoorbeeld Apenheul, Het Loo of Julianatoren te bezoeken. Of de attracties in Arnhem, dan wel de mooie steden Zutphen en Deventer.

Het is afwachten hoe dit alles zal uitpakken, maar zeker is we dat we er alles aan doen om er voor de deelnemers weer een mooi evenement van te maken. De parkoersbouwers gaan weer de bossen in om de vorig jaar al grotendeels vernieuwde routes te ‘finetunen’. We werken er met name aan om het verwijt van vorig jaar, dat de nieuwe routes wat aan de lange kant waren, weg te werken.

Ook op vele andere terreinen is het bestuur druk in de weer om de deelnemers een nog mooier, beter evenement te kunnen aanbieden, in de hoop dat zij tussen 9 en 12 juli 2019 één, twee, drie of vier onvergetelijke dagen zullen doorbrengen in Apeldoorn.

De 66e Cantharel Internationale 4daagse Apeldoorn is van 9 t/m 12 juli. De afstanden: 12, 20, 30, 40 of 50 km per dag. Gelijktijdig zijn er de ‘losse’ wandeldagen, over dezelfde afstanden en parkoersen. Inschrijven kan via www.4daagseapeldoorn.nl/deelnemen/inschrijven. De inschrijftarieven zijn te vinden op www.4daagseapeldoorn.nl/deelnemen/tarieven.

lees meer blogs - Van Jan Vukkink