Omvangrijk transport bij Burgers' Zoo

| Henk - Burgers' Zoo

Ambassadeur Burgers' Zoo
Geschreven door: Henk - Burgers' Zoo Bekijk profiel

Wildlife-dierenarts Henk Luten van Koninklijke Burgers’ Zoo
Henk Luten is al jarenlang de vaste wildlife-dierenarts van Koninklijke Burgers’ Zoo. Naast zijn baan bij het Arnhemse dierenpark werkt Henk ook voor onder andere Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer, waardoor hij veelvuldig op de Veluwe te vinden is.

Europees hofleverancier
Ruim honderd zelfgekweekte koraalkolonies zijn dinsdag 5 november 2019 vanuit Burgers’ Zoo naar collega-publieksaquaria in Düsseldorf (Duitsland) en Pula (Kroatië) vertrokken. Wij beschikken over het grootste levende koraalrifaquarium van Europa en voorzien collega’s in heel Europa belangeloos van de vruchten van de succesvolle kweek.
 

Omvangrijk transport
Op dinsdag 5 november 2019 zijn in twee afzonderlijke transporten 75 zelfgekweekte koraalkolonies en 3 koperanemonen met bestemming Düsseldorf (Duitsland) en 39 koraalkolonies met als eindbestemming Pula (Kroatië) vertrokken. De Kroatische collega ontvangt daarnaast ook nog 15 juweelkardinaalbaarsjes dankzij de succesvolle kweek in Arnhem.

Succesvolle kweek met zachte koralen en steenkoralen
Koralen kunnen in twee hoofdgroepen worden onderverdeeld: zachte koralen zonder uitwendig skelet en steenkoralen die een kalkskelet bouwen en daarmee de basis van een koraalrif vormen. Het team van biologen en dierverzorgers van Burgers’ Ocean weet al jarenlang succesvol te kweken met zowel zachte koralen als steenkoralen. De gekweekte koralen worden zowel in het eigen aquarium voor de schermen uitgezet als aan collega-publieksaquaria geschonken wanneer de aantallen te talrijk worden.

Lees hier meer blogs - van Henk Luten