Op culinaire strooptocht....

| Ria - Nieuwe Veluwe

Geschreven door: Ria - Nieuwe Veluwe Bekijk profiel

Een boswandeling wordt nog leuker als je met een mandje zelf verzameld eten terugkomt. Vossenbessen bijvoorbeeld.  Als verzamelaar denk je al snel: Aha, onrijpe blauwe bosbessen. Nee hoor, de bessen die nu nog aan de lage struikjes hangen zijn vossenbessen. Mateloos populair in Scandinavië, maar wij doen er vrijwel niets mee. Soms eten we de bessen ongemerkt in een IKEA-restaurant bij de bekende Zweedse gehaktballetjes. 

Wilt u genieten van paddenstoelen van de Veluwe: er zijn enkele goede restaurants die er wel raad mee weten. Net als met andere typisch Veluwse producten: edelhert, Veluws heideschaap, heidehoning, wild zwijn, rauwmelkse boerenkaas, brood van Veluws graan en ga zo maar door.

De Veluwe en lekker eten? Jazeker. De Veluwe is het pannenkoekenniveau ­– ook lekker – ontgroeid. De Veluwe staat voor culinair genieten in een prachtige groene omgeving. Lees voor inspiratie het boek ‘De nieuwe keuken van de Veluwe’, waarin chef-koks en producenten verleiden tot een ontdekkingstocht door de Veluwse natuur en langs restaurants en producenten. Niets is leuker dan zelf goed bewaarde geheimen te vinden.

 

Lees meer blogs - Van Ria Dubbeldam