Siësta op de Veluwe!

| Erik - Veluwespecialist

Geschreven door: Erik - Veluwespecialist Bekijk profiel

De zomer van 2018 was er een om nooit te vergeten. Vanaf april werden er niet alleen temperatuurrecords verbroken, maar werd ook bijna dagelijks de BBQ aangestoken (bij huis en op de camping). Op de terrassen op de Veluwe was het gezellig druk en velen vierden vakantie in eigen land. En dat allemaal vanwege het warme weer!

Op 18 juli kreeg ik een belletje van Robbert. Robbert is verantwoordelijk voor Klimbos Garderen en hij was behoorlijk in paniek. “Rustig”, zei ik. “Is het ijs op? Is het personeel ziek?” “Nee Erik, er zijn helemaal geen reserveringen, wat moeten we doen?” “Geen reserveringen? Maar het is droog, windstil en een goede temperatuur.” “Ja Erik, dat is ook het probleem. Het is te warm om te klimmen.”

Nog geen halve minuut later kreeg ik Lars aan de lijn. Lars verhuurt onder andere onze grappige e-choppers (elektrische scooters) en vroeg aan mij of ik wist of de campings wel vol zaten. “Ja, ramvol”, moet mijn antwoord zijn geweest. “Oh, waarom heb ik dan geen klanten?” Tja, toen begon het mij wel te dagen. De toerist had last van de warmte. De toerist hield siësta op de Veluwe.

Snel bedachten we een paar leuke plannetjes: in het klimbos konden de klimmers een gratis waterijsje krijgen ter verkoeling en van de e-chopper tour hebben we een tropentour in de avond gemaakt. Met het laatste idee hebben we zelfs het landelijke nieuws weten te halen! Eind goed, al goed… Robbert en Lars helemaal blij en de toerist hield ondertussen heerlijk siësta!

Lees meer Blogs - Van Erik Kroon