Waar gaan we morgen naartoe?

| Jos - Apeldoorns Gidsencollectief

Geschreven door: Jos - Apeldoorns Gidsencollectief Bekijk profiel

Je zit in je tent of bungalow en overweegt: “Waar zullen we morgen eens naartoe gaan”. Je hebt al best veel dingen gedaan de afgelopen dagen...

Ik denk dat je ook sommige dagen niets gedaan hebt. Niets is fijner dan het afwisselen van inspanning en ontspanning in je vrije tijd. Maar morgen wil je iets gaan doen... 

Wat is er allemaal te doen in de omgeving van Apeldoorn? 
Google maar eens op: "Apeldoorn wat is er te doen?" Resultaat: 2.640.000 hits. Oei! Een extra weekje vakantie plannen dan maar, om een leuk uitje te zoeken? Nee – dat zal bij de meesten van ons helaas niet gaan. Maar misschien weet deze ambassadeur wel raad J

Ontdek het erfgoed van de Veluwe
Nee hoor, een goed advies is echt niet duur. Het is helemaal gratis namelijk. Een aanrader is de kaart van het Veluws Erfgoed Beleven.

Deze site maakt kiezen heel gemakkelijk. Bij de 'rode vlekken' is wat te doen. Wil je lekker dicht in de buurt van je vakantieadres blijven? Dat is met deze site heel goed te doen. Schuiven en zoomen en dan klikken en je verbazen over de vele mogelijkheden.

Handige tips om de leukste efgoeduitjes te vinden 
Merk je dat je het niet kunt vinden via de kaart. Niet getreurd! Er is namelijk een handige mogelijkheid op de site. Klik voor cultuur snuiven en dingen bekijken bovenaan de pagina op 'zien'. Daar staan alle musea van de Veluwe op één pagina.

Van Airbornemuseum tot Zevende Hemel – keurig op alfabet. Kastelen, Landgoederen, Korenmolen, Kröller Müller: de keuze is reuze!

Ben je van plan om iets actiefs te doen? Kies dan bovenaan de pagina voor 'doen'. Je ziet daar een veelheid aan fiets- of wandelmogelijkheden.

Aan de wandel...
Klik je op 'wandelen Staatsbosbeheer' dan zie je een linkje dat je verder leidt naar een overzicht met heel diverse wandelingen: avondwandelingen, mee met de boswachter, eten uit de natuur.

Je hoeft dus niet 2.640.000 hits na te lopen. Deze tip leidt je namelijk al in een goede richting. Doen of kijken... Kies maar wat je morgen gaat doen op onze oh zo veelzijdige Veluwe!

Lees meer blogs - Van Jos Janssen of Lorkeers