Waarom we de pinguïns bij Burgers' Zoo handmatig voeren

| Henk - Burgers' Zoo

Ambassadeur Burgers' Zoo
Geschreven door: Henk - Burgers' Zoo Bekijk profiel

Henk Luten is al jarenlang de vaste wildlife-dierenarts van Koninklijke Burgers’ Zoo. Naast zijn baan bij het Arnhemse dierenpark werkt Henk ook voor onder andere Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer, waardoor hij veelvuldig op de Veluwe te vinden is. Deze keer vertelt hij over de de eerste dieren die je tegenkomt bij Burgers' Zoo: de pinguïns!

Het eerste wat bezoekers zien als ze Burgers’ Zoo binnenkomen, zijn de zwartvoetpinguïns. Met name de jonge bezoekers hebben hen al voor de entree ontdekt: hun enthousiaste gezichtjes haast door de spijlen van de toegangshekken wringend om maar een glimp op te vangen van deze publiekslievelingen.

Burgers’ Zoo werkt niet met vaste voedershows, maar als de bezoekers toevallig getuige zijn van één van de twee dagelijkse voedermomenten, blijven ze graag hangen om te volgen hoe de zwart-witte vogels keurig een rij vormen om één voor één een haring aan te nemen uit de hand van de verzorger. Dankzij deze individuele voermethode weten we niet alleen exact welke vogels hebben gegeten (en hoeveel), maar voorkomen we ook dat brutale reigers of kraaien er met de haring vandoor gaan. Achter de kieuwen van de haring steken we bovendien pillen met extra Vitamine A plus andere vitamines en af en toe ook een medicijn tegen een malariavorm waar pinguïns erg gevoelig voor zijn. Zo houden we onze vogels vitaal en gezond.

Lees hier meer blogs - Van Henk Luten