Geschreven door: Sabine Wolters - Boswachter Geldersch Landschap & Kasteelen Bekijk profiel

Vakantie en vrije tijd is doorgaans nodig om weer even helemaal tot rust te komen. Maar we zijn al gauw geneigd om in een relatief korte tijd zoveel leuke dingen te plannen dat er van rust weinig terecht komt. En dat terwijl juist een wandeling een heerlijk gevoel van weldaad kan geven.

Om je op weg te helpen geef ik zes tips voor een relaxte dag op de Veluwe.

1. Kijk op onze interactieve kaart om te zien waar een natuurgebied bij jou in de buurt is. Of zoek een mooi gebied en plan daar je vakantie.  Laat je inspireren op onze website met bijna 150 natuurgebieden en 7 opengestelde kastelen.

2. Neem de tijd! Zelfs op een wandeling van 3 km. Kan je allerlei mooi dingen tegenkomen, zonde als je door moet lopen omdat je alweer wat anders gepland hebt.

3. Controleer van tevoren of je hond welkom is. Niks vervelender dan dat je rechtsomkeer moet. Bijna overal zijn honden aangelijnd welkom. Daar waar kuddes lopen om de natuur te begrazen kan het zijn dat honden niet toegestaan zijn. Het Wekeromse Zand is hier een voorbeeld van.

4. Investeer in een duurzame drinkfles, thermoskan en lunchbox. Als je eenmaal een fijne plek hebt gevonden dan is een minipicknick het meest relaxte moment van de dag. En dan heb je daarna ook geen last van je afval, want dat is er dan niet.

Notitie: Verwacht geen prullenbakken. Deze worden overal weggehaald omdat ze meer afval aantrekken dan dat ze aankunnen. Bovendien is het beter voor het milieu als deze niet met een auto in de natuur geleegd hoeft te worden.

 

Lees verder

5. Ga op stap met een boswachter. De boswachters kennen hun gebied op hun duimpje en vertellen er graag over. Op onze website staat een overzicht met al onze activiteiten.

6. Sluit je wandeling af bij een kasteel. Na je wandeling genieten op het terras met koffie en gebak maakt de dag helemaal af. Onze kastelen zijn ook ontzettend mooi en staan garant voor een leuk dagje uit. Voor donateurs zijn onze opengestelde kastelen gratis te bezoeken.

Lees hier meer blogs - Van Sabine Wolters