Inspiratie voor jouw Veluwe

De Veluwe is ontzettend veelzijdig en het aanbod aan musea, attracties en natuur om te ontdekken is groot. Of je nou op zoek bent naar iets om te doen met het hele gezin of gezellig met z’n tweeën, er is voor ieder wat wils. Bekijk wat er allemaal te doen is en ontdek jouw Veluwe!

Leuke uitjes

CODA Museum

In het centrum van Apeldoorn vind je het CODA Museum, de plek voor wisselende tentoonstellingen met moderne, beeldende kunst, hedendaagse mode- en kunstenaarssieraden van (inter)nationale ontwerpers en kunstenaars en kunst van en op papier. Daarnaast kun je hier ook meer over de geschiedenis van Apeldoorn en omgeving leren want dit maakt ook een belangrijk onderdeel uit van de programmering. Stap eens binnen bij CODA Museum en laat je verrassen door deze plek vol creativiteit en inspiratie.

Lees verder
Bestel je kaartje

Lekker uitwaaien - op de Veluwse stranden

Kom lekker uitwaaien bij de mooiste recreatiegebieden op de Veluwe. Mocht je een trouwe viervouter hebben dan mag deze vanaf 1 oktober lekker mee! Prachtige losloopgebieden met de perfecte combinatie van strand, water en groen. Ravotten met nieuwe hondenvriendjes, een plons in het water of gewoon een lekker lange wandeling. 

Ook zonder hond kun je je goed vermaken op deze mooie recreatiegebieden. Vooral voor de sportievelingen onder ons. Probeer een van de mooie hardlooproutes bij Bussloo of Zeumeren, sloof je uit in een van de nieuwe urban sportsparken of ga op avontuur in een van de outdoor centra.

Evenementen op de Veluwe

Ermelo buitenleven

Of je nou van bos, weilanden of heide houdt, in en rond Ermelo vind je het allemaal. Stap op de fiets voor een avontuurlijke tocht door de ommelanden en ontdek de fascinerende wereld van de Hanze als reizende koopman met de fietsroute Van Hanze ambacht tot Hanze mysterie. Maak een mooie wandeling over de Ermelosche Heide en breng een bezoek aan het Romeins Marskamp. Ben je meer een fan van landelijk gebied? Volg dan een van de klompenpaden. 

 

 

Lees verder
Meer Ermelo

Routes op de Veluwe - wandelen, fietsen, mountainbiken en paardrijden

Het mooie aan de routes op de Veluwe is de enorme diversiteit. Fiets door bossen of langs de IJssel en wandel door het indrukwekkende glooiende landschap of langs de mooiste kastelen en landgoederen. Zowel voor wandelaars als fietsers is er een goed routenetwerk dat makkelijk te volgen is. Kies voor een bestaande themaroute of stel je eigen route samen met de handige fietsrouteplanner of wandelrouteplanner. Ook aan mooie mountainbikeroutes en ruiterpaden ontbreekt het niet op de Veluwe.

Kastelen op de Veluwe