Stadspark Berg en Bos

Grenzend aan de Kroon- domeinen van Paleis Het Loo ligt natuurgebied Stadspark Berg & Bos. In het park van ruim 250 hectare treft u authentieke planten, bomen en dieren van de Veluwe aan. Daarnaast kunnen kinderen zich prima vermaken in Stadspark Berg & Bos.

Het park kent een lange geschiedenis. Zo staat bij de bosvijver de 'Stenen Bank' waar koningin Wilhelmina vroeger nog heeft geschilderd. Het hele park vormt een unieke combinatie van schitterende flora, fauna en cultuur.

Links aan het einde van de Jubileumlaan staat een uitkijktoren van 26 meter hoog op een heuvel van negen meter. Vanaf de bovenste omloop van deze toren heeft men uitzicht over Berg & Bos en verre omgeving. Op heldere dagen reikt het zicht tot Deventer en Zwolle (circa 40 km). De toren heeft een klim van 128 treden waardoor je boven de hoogste boomtoppen uitkomt. Een prachtig uitzicht! De toegang tot het gehele park is gratis.

Openingstijden

  • Dagelijks 08.00 - 18.00 uur
  • Voor actuele openingstijden kijk op de website. Deze verschillen per seizoen: https://bergenbosapeldoorn.nl/park-info/openingstijden

Kenmerken

Toegankelijkheid van deze locatie

Stadspark Berg en Bos logo

Hier ga je heen