De Hoge Veluwe

Ontdek het wereldberoemde natuurpark van ruim 5.400 hectare met één van de 13 uitgezette wandelroutes, één van de 1.800 gratis witte fietsen en ruim 40 kilometer fietspad! 

In het Nationale Park De Hoge Veluwe vind je een grote afwisseling van oud-Veluwse landschappen. Bossen, zandverstuivingen en korstmossteppen, maar ook oude landbouwgebieden en heidevelden. Die landschappen herbergen een ongekende diversiteit aan planten- en diersoorten. Van de rode heidelucifer tot de aromatische Douglasspar, van de zeldzame parelmoervlinder tot het imposante edelhert en de moeflon! 

Ga mee op moeflon safari!

Misschien denk je bij De Hoge Veluwe vooral aan herten en zwijnen. Toch is het Park dé locatie om in Nederland moeflons te zien. Er lopen namelijk zo'n 230 haarschapen, verdeeld over 2 verschillende kuddes. De grootste groep vind je vaak in de buurt van het Bosje van Staf. De andere groep in de buurt van de Eikenhoutenbergen en Deelense Start én omdat ze bij voorkeur over open vlakten zwerven zijn ze beter zichtbaar dan herten en zwijnen. 

De moeflon vervult een belangrijke functie in het Park. Zo voorkomen ze door te grazen bijvoorbeeld dat de heide dichtgroeid - en dat zou zorgen voor een kleiner leefgebied voor vlinders, reptielen, sprinkhanen en andere dieren. 

Lees verder
Ga jij ook mee op moeflon safari?
Alleen gebruiken op themapagina Hoge Veluwe

Tip! - Topdagje met het hele gezin