Apeldoorn

Kinderpretpark Julianatoren, Apenheul en natuurlijk Paleis het Loo: het zijn dé topattracties van Apeldoorn. Maar wist je dat deze levendige stad in het groen veel meer te bieden heeft? In de Apeldoornse binnenstad vind je niet alleen de bekende grote ketens, maar ook knusse boetiekjes waar je urenlang kunt rondkijken.

Ben je uitgewinkeld? Geniet dan van een lekker hapje of drankje in één van de gezellige cafeetjes of maak een fijne wandeling door één van de vele stadsparken. Ook cultuurliefhebbers kunnen in Apeldoorn hun hart ophalen: poppodium Gigant, expositiecentrum ACEC, cultuurhuis CODA én Theater Orpheus zitten op steenworp afstand van elkaar en zijn een bezoekje meer dan waard. Kijk voor meer informatie op Apeldoorn-binnenstad.nl.

Befaamde combinatie van natuur, kunst en architectuur

Het Nationale Park De Hoge Veluwe omvat 5.400 hectare bos, heide, vennen en stuifzand en telt vele verschillende plant- en diersoorten. Samen met Jachthuis Sint Hubertus, Museonder en het Kröller-Müller met de Beeldentuin vormt het Park een unieke en zeer befaamde combinatie van natuur, kunst en architectuur. 

Lees verder
Nationaal Park de Hoge Veluwe - landschap Nationaal Park de Hoge Veluwe - gezin - kinderen - heide -NPHV - bakfiets Kröller-Müller Museum - Rietveld Pavilion

Attracties van formaat

Leuke shop-adresjes in Apeldoorn

Een mooie mix van unieke winkeltjes, grotere ketens én volop adresjes voor een koffie, borrel of bite – dat maakt shoppen in Apeldoorn tot een superleuk dagje uit. Het wemelt er van de modewinkels met mooie merken, verrassende cadeauwinkeltjes, gezellige lunchrooms en koffiebars, én trendy terrassen. En om het jezelf makkelijk te maken, kies je een van de drie leuke miniwinkelroutes van de stad. Op die manier hop je eenvoudig van de ene shop naar de andere en weet je zeker dat je geen enkele winkel mist!

Lees verder
De leukste shops

Congresstad Apeldoorn

Wist je dat Apeldoorn ook als locatie voor bijeenkomsten en congressen veel te bieden heeft? Ga naar apeldoorncongresstad.nl voor meer informatie! 

Lees verder