Ede

Eindeloze stuifzanden, 91 Van Goghschilderijen, hippe food routes en pop-up markten, Statues by Night, wandelen op de hei en de Airborne luchtlandingen. Zomaar een greep uit wat Ede je te bieden heeft. Boek eens een lang weekend in één van de vele hotels of B&B’s en fiets door het veelzijdige landschap. Wil je liever met je paard op pad? Ook dat kan. Want er is zelfs een speciale B&B waar ook je paard van harte welkom is!

Kröller-Müller Museum

Het Kröller-Müller Museum, gelegen in een prachtig nationaal park, herbergt de op een na grootste Van Goghverzameling ter wereld. Maar liefst 90 schilderijen en ruim 180 tekeningen van de kunstenaar zijn er te bewonderen. Daarnaast zie je er topstukken van moderne meesters als Claude Monet, Georges Seurat, Pablo Picasso en Piet Mondriaan. Regelmatig zijn er bijzondere tijdelijke tentoonstellingen te bewonderen.

Buiten het museum vind je een van de grootste beeldentuinen van Europa met ruim 160 sculpturen van beeldbepalende kunstenaars, van Auguste Rodin tot Joep van Lieshout en van Aristide Maillol tot Jean Dubuffet.

Lees verder
Meer info over Kröller-Müller Museum
KM 108.565 Vincent van Gogh, Caféterras bij nacht (Place du Forum), circa 16 september 1888 / Terrace of a café at night (Place du Forum), circa 16 September 1888

Ontdek lokale verhalen - achter Operatie Market Garden

Blijf je slapen?

Veluwse streekgerechten

"De Veluwe is voor mij het Toscane van Nederland: rust, ruimte, mooie natuur en verschrikkelijk goeie streekproducten. En Ede is hierin het culinaire hart! Met prijswinnende kazen, vleesproducten, boters en een opbloeiende wijnproductie, mag Ede zich wat mij betreft het Siena van Nederland noemen." - Christian Weij

Wil je zelf een heerlijk Veluws streekgerecht koken? Dan download dit menu van Christian Weij en fiets meteen je ingredienten bij elkaar!

Lees verder
Download
Food - Eten & Drinken

Wat is er te doen in Ede?