Epe

Epe 100% wild
Nieuwsgierig naar de Big Five van Nederland? Dat zijn de vos, de das, het ree, het wild zwijn en het edelhert. In Epe vind je ze allemaal! Net als honderden andere zoogdieren, vogels reptielen en insecten. Je kunt al deze dieren ontdekken tijdens een wildspeurtocht onder begeleiding van een gids, maar je kunt ook bij een wildscherm gaan kijken. Of kom oog in oog met ze te staan tijdens een wandeling in de bossen rondom Epe.

Wild eten
Op een andere manier van Veluws wild genieten kan natuurlijk ook. Epe barst van de culinaire trekpleisters die tijdens het seizoen wild op een bijzondere manier op je bord presenteren. Van gezellige eetcafés tot sfeervolle restaurants waar het uitstekend vertoeven is. Veel van het culinair genot komt uit de regio; het wild hoeft niet van ver te komen. En dat proef je!

 

Belevingspaden

De kinderbelevingspaden ’t Eperholt bestaan uit drie verschillende routes met verschillende thema’s. Je vindt de weg door te speuren naar de bewegwijzering in de bomen. Met het opdrachtenboekje kun je allerlei avonturen beleven en veel leren over de natuur. Edelherten, everzwijnen, vogels en ook andere dieren; ze komen allemaal voorbij. Soms zie je de dieren zelf, maar meestal vind je de bewijzen dat ze zijn geweest.

Lees verder
Meer informatie

Wild ervaren in Epe

 • Wildobservatiepunten

  Nieuwsgierig naar de verschillende diersoorten die op de Veluwe leven? Epe is de ideale bestemming om wild te kijken. Er zijn een aantal plekken waar je goed wild kunt spotten, zoals bij de wildobservatieplaats Enkhout in het Kroondomein en bij de Haelberg in natuurgebied het Eperholt. Deze plekken en nog veel meer tips en tricks om wild te spotten staan in de wildwijzer die gratis verkrijgbaar is bij VVV Epe.

  Lees alles over Wild Spotten
  Wildobservatiepunten
 • Wildexcursies

  Het hele jaar door zijn er wildspeurtochten met natuurgids Jan Niebeek. Tijdens een wandeling door de Kroondomeinen vertelt de gids veel over het gedrag van zwijnen en herten die hier voorkomen. Natuurlijk is het de bedoeling om deze dieren ook te zien. In het najaar zijn er speciale burltochten waarbij er wordt geluisterd naar het oergeluid van de herten in de bronstperiode, het zogenaamde burlen.

  Lees meer over de wildspeurtocht
  Wildexcursies

Wandelen, fietsen, paardrijden

De omgeving van Epe is perfect voor fietsers en wandelaars. Fiets door prachtige bosgebieden, glooiende heidevelden en het mooie IJssellandschap. Aan de hand van het knooppuntensysteem vind je makkelijk je weg en stippel je de mooiste routes uit. Voor wandelaars zijn er veel gemarkeerde wandelingen beschikbaar. Zo kom je op de mooiste plekken van Epe en heb je een grote kans wild te zien. Epe kent ook voor ruiter- en men liefhebbers een prachtig knooppunten systeem.

 

Lees verder

Wild kijken met de Epe Wild app

Via de app kom je van alles te weten over het wild in de Gemeente Epe, maar ook over evenementen, verblijfsaccommodaties en bezienswaardigheden. Natuurlijk kun je er ook de tips en tricks om wild te spotten nalezen. De app is handig voor zowel de toerist als inwoner,  altijd alle info bij de hand. Download de Epe Wild app gratis in de playstore of appstore.

Lees verder
Meer informatie

Wat is er te doen in Epe?

Blijf je slapen?