Harderwijk

Harderwijk bruist! Deze prachtige eigentijdse stad heeft meer dan 100 monumenten, pittoreske straatjes en sfeervolle pleinen. Al sinds 1252 wordt Harderwijk – ooit gelegen aan de Zuiderzee – aangeduid als Hanzestad. Er zijn zelfs nog delen van de oude muur te vinden, compleet met indrukwekkende torens.

Vanuit de historische binnenstad sta je binnen 2 minuten bij de Veluwerandmeren. Je kan hier naar het iconische strand, maar ook kan je een rondvaart maken met een rondvaartboot, sloep, zeilboot of zelfs een botter. Tuur over de rand van je glas wijn naar de zon die langzaam in het water zakt en geniet van de prachtige omgeving.

Natuurlijk mag een bezoek aan het Dolfinarium niet ontbreken wanneer je op bezoek gaat in Harderwijk. Het Dolfinarium is het grootste zeezoogdierenpark in Europa!

24 uur in Harderwijk

Ontdek het mooie Harderwijk in 24 uur. Begin met een stadswandeling, schuif aan voor een lekker kopje koffie, bezoek één van de vele musea en borrel na met uitzicht op het stradsstrand van Harderwijk.

Harderwijk

Heerlijk Harderwijk

Proef heerlijke gerechten in de (sterren)restaurants of hap een harinkje. De culinaire stad biedt volop leuke restaurants voor elke smaak en elk budget. Op de Vischmarkt vind je twee sterrenrestaurants waar je terecht kan voor een smaakvolle beleving. Daarnaast vindt er elk jaar de culinaire ontdekkingstocht Culihoppen Harderwijk plaats.

Lees verder
10x uit in Harderwijk
Harderwijk - strand - eten & drinken

Wat is er te doen in Harderwijk?