Harderwijk

Harderwijk bruist! Deze prachtige eigentijdse stad heeft meer dan 100 monumenten, pittoreske straatjes en sfeervolle pleinen. Al sinds 1252 wordt Harderwijk – ooit gelegen aan de Zuiderzee – aangeduid als Hanzestad. Er zijn zelfs nog delen van de oude muur te vinden, compleet met indrukwekkende torens.

Harderwijk is ook een feest voor foodlovers. Van een Black Angus-burger in een gezellig eetcafé of een lekker visje aan de boulevard tot een exclusief Bib Gourmand menu in een sterrenrestaurant. Dit is niet voor niets dé culinaire Hanzestad. Kom proeven! 

Vanuit de historische binnenstad sta je binnen 2 minuten bij de Veluwerandmeren. Je kan hier naar het iconische strand, maar ook kan je een rondvaart maken met een rondvaartboot, sloep, zeilboot of zelfs een botter. Tuur over de rand van je glas wijn naar de zon die langzaam in het water zakt en geniet van de prachtige omgeving.

Natuurlijk mag een bezoek aan het Dolfinarium niet ontbreken wanneer je op bezoek gaat in Harderwijk. Het Dolfinarium is het grootste zeezoogdierenpark in Europa!

24 uur in Harderwijk

Ontdek het mooie Harderwijk in 24 uur. Begin met een stadswandeling, schuif aan voor een lekker kopje koffie, bezoek één van de vele musea en borrel na met uitzicht op het stradsstrand van Harderwijk.

Harderwijk

Heerlijk Harderwijk

Proef heerlijke gerechten in de (sterren)restaurants of hap een harinkje. De culinaire stad biedt volop leuke restaurants voor elke smaak en elk budget. Op de Vischmarkt vind je twee sterrenrestaurants waar je terecht kan voor een smaakvolle beleving. Daarnaast vindt er elk jaar de culinaire ontdekkingstocht Culihoppen Harderwijk plaats.

Lees verder
10x uit in Harderwijk
Harderwijk - strand - eten & drinken

Water, water, water!

Harderwijk ligt prachtig aan het water en dat biedt volop mogelijkheden! Zo kun je langs de oude stadsmuur flaneren over de Stadsboulevard of suppen door de haventjes, huur een sloep en bezoek een eiland of relax in een van de fijne restaurants aan het water. Bij Telstar Beach kun je bijvoorbeeld heerlijk lunchen en dineren aan het strand. Wist je dat je daar ook kunt windsurfen, kiten of suppen?

Lees verder
Heerlijk Harderwijk

Wat is er te doen in Harderwijk?