Heerde

Omgeven door bossen, heuvels, grasland, uiterwaarden, landgoederen en een kasteel liggen Heerde, Wapenveld, Veessen en Vorchten, tezamen de gemeente Heerde.

Vrieze's Erfgoed, gelegen aan de noordkant van Wapenveld op het snijvlak van het Veluwe-massief en de IJsselvallei, is een perfect startpunt om de prachtige omgeving met cultuurhistorische parels te verkennen. Bewandel het Padd'npad of het Kloosterpad dat door het nabij gelegen Kloosterbos van klooster Hulsbergen voert. Het bezoekerscentrum op Vrieze's Erfgoed, in de vroegere molenaarswoning, biedt informatie over de historie en het ontstaan van het gebied. Verder vind je er de nog in gebruik zijnde Molen de Vlijt, een moestuin, boomgaard, bijenstal en een streekwinkel. 

Eén van de meest imposante verschijningen in de gemeente Heerde is Landgoed en kasteel Vosbergen. Het landgoed is met zijn kasteel en prachtige park een zeldzaam voorbeeld van een gaaf bewaard omgracht edelmanshuis. Het huis zelf is niet toegankelijk voor publiek, het omliggende landgoed wel. Het 14 km lange Klompenpad is naar het landgoed vernoemd: Het Vosbergenpad.

De Renderklippen, een prachtig natuurgebied tussen Epe en Heerde, geeft een fraai beeld van de ontstaansgeschiedenis van de Veluwe. Het gebied van 223 hectare, dat met heide en dennen begroeid is en vele hoogteverschillen kent, biedt een prachtig uitzicht over de omgeving. Om bebossing tegen te gaan graast er nog altijd een kudde van zo'n 150 schapen. De fauna met sprinkhanen, zandhagedissen, adders, ringslangen en gladde slangen is er zeer bijzonder. Op de Renderklippen kun je heerlijk wandelen en fietsen! Met de elektrische fiets ben je welkom bij diverse elektrische oplaadpunten

Heerderstrand

Midden tussen de idyllische Veluwse bossen ligt het recreatiegebied Heerderstrand. Het prachtige strand en het schone Veluwse zwemwater nodigen uit tot veel waterplezier: zonnen, zwemmen, waterpoloën, kanoën, beachvolley of –soccer, noem het maar op! In de omgeving is het heerlijk wandelen, hardlopen en fietsen. Het Heerderstrand staat tevens bekend om het imposante kunstwerk 'De Ontmoeting', een 'must-see' als je dit recreatiegebied bezoekt.

Lees verder

Visit Heerde

Heerde draagt het Cittaslow keurmerk. Dit betekent dat ze het als authentiek gebied belangrijk vindt om de lokale identiteit te bewaken, te versterken en verder uit te dragen. Of je nu wilt wandelen, fietsen, vissen, zwemmen, skeeleren, paardrijden, tennissen, golf spelen of gewoon van de rust en stilte wilt genieten, in de gemeente Heerde kan het allemaal! 

Lees verder
Meer informatie

Wat is er te doen in Heerde?