Heerde

Door de unieke ligging tussen de bossen en heide van de Veluwe en de IJsselvallei is de gemeente Heerde veelzijdig. Ontdek de diverse landschappen op de fiets, via de kanoroute of bewandel een van de prachtige wandelroutes zoals de klompenpaden. Tijdens een tocht door de bruisende natuur kun je wilde dieren, zoals vossen en herten, spotten. Struin langs de IJssel of geniet op het water tijdens een boottocht.

In de centra van Heerde en Wapenveld kan je een pitstop houden bij één van de restaurantjes om de lekkere lokale producten te proeven. In Veessen en Vorchten vind je veel streekproducten langs de weg. 

Renderklippen & De Dellen = heide en bos

De Renderklippen en De Dellen zijn prachtige, licht heuvelachtige, natuurgebieden in Heerde. De gebieden laten ontstaansgeschiedenis van de Veluwe zien. De stuwwallen zijn ontstaan in de ijstijd, en zorgen tegenwoordig voor een prachtig uitzicht over het gebied. Om bebossing tegen te gaan graast er nog altijd een kudde van zo'n 150 schapen op de Renderklippen. De fauna met sprinkhanen, zandhagedissen, adders, ringslangen en gladde slangen is er zeer bijzonder. Wanneer je De Dellen bezoekt, kun je zomaar oog in oog komen te staan met een wild dier zoals een zwijn of edelhert. Ontdek het gebied te voet, per fiets of op een paard. Er zijn genoeg leuke routes te vinden. 

Lees verder
Ontdek meer

De IJssel en pontjes

De IJssel, volgens vele de mooiste rivier van Nederland! Waarom deze titel? Natuurlijk door de unieke riviernatuur met uiterwaarden in de IJsselvallei en de polders in de IJsseldelta. Daarnaast barst het van de cultuurhistorie met de Hanzesteden, IJsselhoeven en de IJssellinie. De rivier van 127 km lang kronkelt richting het Veluwemeer langs oude hanzensteden en dorpjes zoals het mooie Veessen. Oversteken kan op veel plekken met voet-fietsveertjes en autopontjes. Om het gebied te verkennen is het erg leuk om een Rondje Pontje te fietsen! Neem tussen 1 april en 1 oktober het Kozakkenveer bij Veessen en kom uit in de Duursche waarden. Vanaf hier kun je genieten van een prachtig uitzicht over de Veluwe vanaf de uitkijktoren.

Lees verder

Zwemmen tussen het groen - Bij het Heerderstrand

Midden tussen de idyllische Veluwse bossen ligt het recreatiegebied Heerderstrand. Het prachtige strand en het schone Veluwse zwemwater nodigen uit tot een perfect dagje uit in de zomer. In de omgeving kun je ook fantastisch wandelen en fietsen. Het Heerderstrand staat tevens bekend om het imposante kunstwerk 'De Ontmoeting', een 'must-see' als je dit recreatiegebied bezoekt.

Luisterbankjes

Tijdens het wandelen is het belangrijk om even je rust te nemen. Dit kun je doen op een van de vele bankjes die je langs de paden kunt vinden, luisterbankjes! Luisterbankjes vertellen een verhaal over de omgeving. Scan de QR-code op de bank en luister naar de stem van een van de lokale vertellers. Een barones die vertelt over het kasteel waar je naar kijkt. Een ander bankje neemt je mee in de geschiedenis van het platteland, een eeuw geleden! Voor kinderen is er een bankje met een kinderboekverhaal.

Lees verder

24 uur in Heerde

 • 11.00 uur - Pitch & Putt

  Begin de dag met een potje golf bij Pitch & Putt. Kies voor een ronde van 12 holes of 18 holes, en maak die hole-in-one!

  11.00 uur - Pitch & Putt
 • 13.00 uur - Lunchen bij het Heerderstrand

  Na een heerlijk potje golf is het tijd om te lunchen. Dit kan bij het Heerderstrand. Bij Pitch & Putt kun je namelijk kiezen voor een arrangement. Je krijgt dan een overheerlijke lunch na de activiteit.

  13.00 uur - Lunchen bij het Heerderstrand
 • 15.00 uur - Kanotocht Veessen

  Op het water is het heerlijk vertoeven. In de middag is het dan ook tijd voor een kanotocht om de wateren van Heerde te ontdekken. Bevaar een mooie kanotocht door de gemeente, waar je onderweg kennis maakt met de prachtige natuur.

  15.00 uur - Kanotocht Veessen
 • 19.00 uur - Diner

 • 21.00 uur - Overnachten luxe lodge van Lennepserf

  Na een lange dag is het tijd om naar bed te gaan. Blijf slapen in een van de ecolodges bij 't Lennepserf. Op dit kleinschalig vakantiepark kun je milieuvriendelijk en luxe overnachten. 

  21.00 uur - Overnachten luxe lodge van Lennepserf

Evenementen in Heerde

In Heerde is het hele jaar genoeg te beleven. Van een wandeling door de natuur tot het proeven van wild. Of ga je toch liever voor een van de leuke feesten? Op de UITagenda vind je een overzicht van alle evenementen.