Nunspeet

Nunspeet is het Hart van de Veluwe. Tezamen met de kernen Elspeet, Hulshorst en Vierhouten de ideale uitvalsbasis om te fietsen, wandelen en te recreëren op of aan het Veluwemeer. De gemeente kent daarnaast veel stille plaatsen om wild te spotten, bijvoorbeeld tijdens een van de te boeken wildspeurtochten.

Kunstenaarsdorp Nunspeet

Nunspeet is de grootste plaats van de gemeente met een enorme verscheidenheid aan winkels en overige voorzieningen en daarnaast een krachtig groeiend bedrijfsleven. Nunspeet is altijd echt een dorp voor kunstenaars geweest. Al aan het begin van de vorige eeuw kwamen veel kunstenaars naar Nunspeet om het landschap en/of de boerenbevolking te schilderen. Ook de schaapskudde in Elspeet is regelmatig vastgelegd op doek. Met het inmiddels landelijk bekende Noord-Veluwe Museum en een groot aantal actieve kunstenaars floreert Nunspeet weer als kunstenaarsdorp.

Lees verder
Meer informatie
Alleen gebruiken voor promotie Nunspeet Alleen gebruiken voor promotie Nunspeet

Ontdek de natuur

Ontdek de veelzijdige natuur rondom Nunspeet!

Elspeet is gelegen in een omgeving met bossen, heidevelden en weidegebieden. Hulshorst is bekend om de prachtige zandverstuivingen; ook vind je hier landgoederen en het vogelrijke gebied langs het Veluwemeer. Langs het Veluwemeer zijn diverse recreatieterreinen met veel mogelijkheden voor wateractiviteiten. Vierhouten is de Culinaire Parel van de Veluwe, volledig omgeven door bossen en heidevelden en voorzien van een ruim en gevarieerd horeca-aanbod. Kom hier in het najaar genieten van heerlijke wildspecialiteiten. 's Winters kun je - als er sneeuw ligt - prachtig langlaufen vanuit Vierhouten.

Lees verder
Alleen gebruiken voor promotie Nunspeet Alleen gebruiken voor promotie Nunspeet

Alle fiets en wandelroutes

Wat is er te doen in Nunspeet?

Blijf je slapen?