Oldebroek

Oldebroek heeft een unieke ligging: met aan een kant het groen van de Veluwse bossen en aan de andere het blauw van het uitgestrekte Veluwemeer en zijn polders. De gemeente bestaat uit de kernen Oldebroek, 't Loo, Noordeinde, Oosterwolde, Wezep en Hattemerbroek. Pak je racefiets, skeelers, mountainbike of wandelschoenen en ga vanuit Oldebroek lekker de buitenlucht in. Het motto luidt niet voor niets... Oldebroek Natuurkracht!
 

Voor kilometervreters

Oldebroek is een mooi startpunt voor een stukje fietsen door het bos richting Epe en Vaassen. Andere mooie routes brengen je via een mooi open gebied aan de oevers van de IJssel naar Zalf en Wapenveld of dwars door de polder naar de eeuwenoude Hanzestad Kampen.

Geschiedenisliefhebbers onderbreken hun ritje voor een bezoek aan Boerderijmuseum De Bovenstreek, dat een kijkje geeft in het boerenleven van vroeger.

Door het Zwolsebos bij Wezep loopt ook een mooie mountainbikeroute. Onderweg door het uitgestrekte bos kom je Schotse Hooglanders en Hollandse koeien tegen, maar het zou ook zomaar kunnen dat je oog in oog met een wild zwijn komt te staan. Voor een klimmetje pak je de Woldberg, een heuvel die in Oldebroek beter bekend staat als de knobbel.

Lees verder
Oldenbroek Fietsen Epe
 • Molen de Hoop

  Molen de Hoop springt in het oog als je over de Zuiderzeestraatweg komt. De korenmolen is gesticht in 1853 en een beschermt Rijksmonument. Molen de Hoop is de afgelopen jaren grondig gerestaureerd en vanaf komend seizoen in gebruik als restaurant en toeristisch rustpunt.

 • Nabij de Hanzesteden Elburg, Zwolle en Hattem

  Oldebroek combineert het beste van twee werelden: de rust en ruimte van de bosrijke omgeving en de korte nabijheid van de Hanzesteden Elburg, Zwolle en Hattem, met hun levendigheid en cultuurhistorie.

  Nabij de Hanzesteden Elburg, Zwolle en Hattem
 • Landgoed 't Loo

  Landal Landgoed ’t Loo heeft een prachtig recreatiemeer op het park, wat zorgt voor heel veel waterpret!

  Landgoed 't Loo Landgoed 't Loo
 • De Wezepse Heide

  De Wezepse Heide is een prachtig natuurgebied van 260 hectare. Schotse Hooglanders voorkomen dat de heide dichtgroeit. Je kunt hier vossen, wilde zwijnen, reëen, edelherten en dassen tegen komen.

  Zwijntjes, wild, spotten
 • Fruittuin Verbeek

  Je vindt meer dan 80 soorten smakelijk fruit in de boomgaarden van Fruittuin Verbeek. Het familiebedrijf runt naast de prachtige fruittuin ook een boerenlandwinkel, de boergerij, een vergaderlocatie en een trouwlocatie tussen de fruitbomen. 

  Fruittuin Verbeek Fruittuin Verbeek

Wat is er te doen in Oldebroek?

Blijf je slapen?