Voorst

Verrassend, verfrissend, verbazend!

Voorst is fantastisch gelegen op de Veluwe, in de IJsselvallei en biedt je dus het mooiste van twee landschappen. Voorst staat voor wandel- en fietsplezier en voor cultuur, natuur en genieten. Bijvoorbeeld van de vele landgoederen en statige (IJssel)boerderijen. Onderweg zijn er aantrekkelijke rustpunten om te genieten van een drankje, een lunch met natuurlijke streekproducten of een ambachtelijk (boeren)ijsje.

Streekproducten vind je bij Buitenhof. Een permanente streekmarkt met groenten, kruiden, wijn van eigen bodem en andere gezonde producten van 30 lokale producenten. Buitenpost staat ook bekend om het twee kilometer lange blotevoetenpad dat er loopt.

 

De Ijssel als rode draad

In de groene IJsselvallei kan de natuur volledig haar gang gaan. Ontdek de vele routes in dit waterrijke gebied: Al fietsend over de dijken of wandeled langs langs prachtige boerderijen kom je helemaal tot rust. Neem je verrekijker en vogelboekje of vogel-spot app mee en ga vogels spotten. Tussen de weidse uitzichten ligt Voorst, een ideaal vertrekpunt om de waterrijke omgeving te verkennen!

Lees verder

Bezoek Voorst

Ontspanning vind je bij Thermen Bussloo. In de zomer nodigen de stranden en grasweiden van recreatiegebied Bussloo je uit om een heerlijk zonnebad te nemen. Juist op zoek naar spanning? Op vliegveld Teuge kun je terecht voor een rondvlucht over het mooie gevarieerde landschap of zelfs een parachutesprong wagen.

Bijzonder overnachten doe je in een echt vliegtuig. Maar ook bij De Slaapfabriek! Een ontbijthotel gevestigd in een voormalige bunker. Elke kamer is prachtig ingericht met een eigen thema. Uniek is voorts de B&B Landgoed Matanze.

Kortom, Bezoek Voorst, want Voorst verrast! 

Lees verder

Wat is er te doen in Voorst?