Wageningen

Wereldstad Wageningen

Wanneer je in Wageningen komt, voel je meteen dat het hier anders is dan in andere steden. Want waar is de sfeer zo gemoedelijk, internationaal en gastvrij als hier? Als City of Life Sciences werkt Wageningen aan de kwaliteit van leven in de breedste zin van het woord. Denk aan innovaties op het gebied van voeding en gezondheid. De vele (internationale) studenten van onder meer Wageningen University bepalen mede het straatbeeld en gezelligheid op de diverse terrassen in het centrum. Ook de eetcafe’s en restaurants met menu’s uit alle winstreken floreren dankzij de aanwezigheid van deze studenten. Je hebt alle gelegenheid om eens iets nieuws uit te proberen. Ideaal als je een hapje wilt eten nadat je gewinkeld hebt bij de diverse (speciaal)zaken in het centrum.

Wageningen is onlosmakelijk verbonden met de Tweede Wereld Oorlog. In Wageningen werd op 5 mei 1945 de capitulatie getekend. Hotel de Wereld, waar deze historische gebeurtenis plaatsvond, is nog steeds een belangrijke trekpleister in de stad. In het hotel zelf kun je de Capitulatiezaal bekijken. Op het 5 mei plein ervoor vind je het Nationaal Bevrijdingsmonument. Jaarlijks op 4 en 5 mei is de stad een waardig toneel voor de herdenking en viering van onze vrijheid. Bezoek Wageningen ook eens op een van deze dagen en ervaar het warme bad dat de veteranen ten deel valt tijdens het beroemde defilé.

Lees meer over Wageningen op proefwageningen.nl

 

Stad der Bevrijding

Midden in de Capitulatiezaal van Hotel De Wereld in het centrum van Wageningen werd op 5 mei 1945 de overgave van de Duitse troepen getekend. Dankzij deze gebeurtenis is Wageningen bekend als de Stad der Bevrijding. In het hotel kun je de Capitulatiezaal bezoeken: de capitulatieakte en het originele meubilair zijn te bezichtigen in Museum de Casteelse Poort.

Lees verder
Hotel de Wereld - 5 mei - vuur - beeld

Het Belmonte Arboretum

Deze botanische tuin is zeker een bezoek waard. Het Belmonte Arboretum is een van de grotere botanische tuinen in Nederland, met bijzondere collecties van bomen, struiken en heesters. Geniet elk seizoen van de overweldigende vormen, kleuren en geuren. De tuin leent zich namelijk uitstekend voor wandelingen.

Lees verder
Bekijk de website
Het Belmonte Arboretum, Botanische tuin Het Belmonte Arboretum, Botanischetuin

To Do - Een duik in de Geschiedenis

Het Depot

Gelegen in het midden van prachtige tuinen vind je de beeldengalerij van Het Depot. De beelden bevinden zich in ruime zalen, waar veel licht is. Het Depot biedt vooral een podium voor de hedendaagse beeldhouwkunst waarbij de mens centraal staat. Het opmerkelijke aan Het Depot is dat de toegang gratis is. De stichting vindt dat kunst voor iedereen toegankelijk moet zijn.

Lees verder
Bekijk de website
Het Depot - Vooraanzicht - Buiten

Ontspannen - Heerlijk eten en slapen

Wat is er te doen in Wageningen?