Groepsarrangement Kasteel Cannenburch & ‘t Veluws Zandsculpturenfestijn

Kasteel Cannenburch

Kasteel Cannenburch is een 18-de eeuws ingericht Edelmanshuis, gebouwd op de ruïne van een middeleeuws burcht door de Gelderse veldmaarschalk Marten van Rossem. In het kasteel is een belangrijke collectie meubels, porselein en schilderijen te bewonderen. Het kasteel, het Bouwhuis en het park zijn op eigen gelegenheid te bezichtigen d.m.v. een audiotour of app. Bezoek de kasteelwinkel en voor een hapje en een drankje kun je terecht in de gewelvenkelder van het kasteel of bij het naastgelegen Restaurant ’t Koetshuis.

Tentoonstelling Oranje Boven!

Sinds koning Willem III heeft Cannenburch bijna alle vorsten van Nederland mogen verwelkomen. Vijf van deze bezoeken worden uitgelicht in het Bouwhuis. De getoonde souvenirs variëren van glazen, bekers en herdenkingsborden tot glas-in-lood ruitjes en feestsigaren. Ook is er een ruimte gewijd aan bijzondere souvenirs, gemaakt van exclusieve materialen of ontworpen door vooraanstaande kunstenaars. Oranje Boven! is een samenwerking tussen Paleis Het Loo, Geschiedkundige Vereniging Oranje-Nassau en Geldersch Landschap & Kasteelen. 

’t Veluws Zandsculpturenfestijn

Op ‘t Veluws Zandsculpturenfestijn kijkt iedereen zijn ogen uit. Maak een wandeling langs alle kunstwerken en bekijk het vakmanschap van dichtbij. Wil je weten hoe zo’n zandkunstwerk tot stand komt? Daar kom je achter in de film ‘The making of...’ Een artistieke en geheel in stijl aangelegde monorail geeft een schitterend uitzicht over de zandsculpturen en andere kunstuitingen. Voor een kopje koffie of thee is er een overdekt terras bij restaurant de Rozentuin. Op het menu van dit sfeervolle restaurant staan heerlijke lunches. En vergeet niet om nog even binnen te kijken bij De Beeldentuin, vol mooie woonaccessoires en cadeautjes.

Dit ga je doen

Groepsarrangement Kasteel Cannenburch & ‘t Veluws Zandsculpturenfestijn

Bezoek kasteel vanaf € 9,50 p.p.

’t Veluws Zandsculpturenfestijn vanaf € 8,00 p.p.

Lunch vanaf € 12,50 p.p

Kasteel Cannenburch

Neem alvast een kijkje

Hier ga je heen