Smul & Beleef tour

Fietsen of wandelen door het schitterende Veluwse landschap en onderweg smullen van overheerlijke streekproducten. Beleef en bekijk de prachtige parels van de streek. Dat is de Smul & Beleef tour in veelzijdig Veluwe.

Elburg – Zes Gelderse ondernemers hebben de handen in elkaar geslagen en samen de Smul & Beleef Tour georganiseerd. Deze fiets- en wandeltochttocht door het Noord-Veluwse landschap voert over pittoreske landweggetjes en woeste paden, langs het water, door het bos en het historische centrum van Elburg.  De tour voorziet in een routekaart, de entreebewijzen voor bezienswaardigheden, drie bestedingsbonnen en een ambachtelijk gemaakt Elburgs ijsje.

Het gaat om een unieke manier van samenwerken tussen de expositie van Zandverhalen, de Bakkersmolen van Schuld in Oostendorp, de A. Vogel tuinen, Restaurant De Haas, Brasserie Aan de Gracht / Stadsbrouwerij Vos en ijssalon Casa Piccola. De bedrijven bieden voor een all-in prijs een totaal verzorgde dagtocht aan, waarbij de deelnemers zes à zeven uur onderweg zijn. Er zijn digitale GPS routes aanwezig voor de navigatiesystemen.

Tijdens de fiets- en wandel tour komt men langs de diverse afstappunten. Voor 45 euro krijgen deelnemers toegang tot één van de grootste indoor exposities van zandsculpturen ter wereld en tot de beroemde tuinen van de natuurgeneeskundige A. Vogel inclusief een audiotour. Tijdens de route zijn er de diverse smulpunten. Tegen inlevering van de ontvangen smulbonnen heerlijk genieten van diverse streekproducten bij De Bakkersmolen, een hapje of een drankje bij Restaurant De Haas of een terraspauze bij Brasserie Aan de Gracht. Hier kan man ook eventueel de bieren proeven van Stadsbrouwerij Vos, gebrouwen in de binnenstad van Elburg. Als afsluiting van de route geeft IJssalon Casa Piccola krijgen de deelnemers aan de Veelzijdig Elburg Tour een heerlijk ijsje.

Dit ga je doen

  • Entree Zandverhalen
  • Bezoek Bakkersmolen incl. bestedingsbon €10,-p.p.
  • Entree A. Vogel Tuinen incl. audiotour met theeproeverij - Lunch-, diner- of terraspauze bij Restaurant De Haas incl. bestedingsbon van €10,p.p.
  • Stadsbrouwerij Vos / Brasserie Aan de Gracht incl. bestedingsbon van €10,-p.p. voor lunch- of terraspauze, koffie met gebak, voorwerp uit kunstatelier of bierpakket van Stadsbrouwerij Elburg. 
  • IJsje bij IJssalon Casa Piccola
Fiets- en Wandeltocht

Hier ga je heen