Heufse IJsselvalleiroute

Type: Fietsroute
Afstand: 49,0 km

Heufse IJsselvalleiroute

Type: Fietsroute
Afstand: 49,0 km

De Heufse IJsselvalleiroute voert u door het prachtige buitengebied van De Hoven bij Zutphen. Een fietsroute door de IJsselvallei en de hogere gronden, langs landgoederen en kastelen, akkers en velden. Op de pedalen en genieten maar!


Fietsen door de IJsselvallei, langs landgoederen, industrieel erfgoed, akkers en velden in het mooie buitengebied van De Hoven!
Ontdek de IJsselvallei met deze nieuwe landschapsroute! Terwijl je fietst door de IJsselvallei fiets je langs landgoederen, kastelen, uiterwaarden én industrieel erfgoed! Wanneer je in de verte de torens van de Hanzestad Zutphen ziet verschijnen krijgt de route een extra dynamiek. Zutphen is een bijzondere oude stad die zich perfect leent voor een korte tussenstop. Ook kom je onderweg diverse horecagelegenheden tegen, waaronder Theetuin de Kronkelwaard tussen Zutphen en Brummen. Hier kun je terecht voor authentieke theesoorten of een kop koffie, met uitzicht over de eindeloze uiterwaarden.

Deze fietsroute is bewegwijzerd met een blauwe markering en is in beide richtingen bewegwijzerd. 

Wil je de route onderweg korter maken of juist verlengen? Op elk knooppunt vind je een kaart op het informatiepaneel en kun je zelf eenvoudig je route aanpassen. Deze route is ontwikkeld door Stichting Landschapsbeheer Gelderland in samenwerking met de Gemeente Brummen, Gemeente Zutphen, de Provincie Gelderland en het Routebureau Veluwe.

Afstand
49,0 km

Dit ga je zien

Startpunt: Voetbalvereniging De Hoven
Molenweg 36
7205 BD Zutphen
Eindpunt: Voetbalvereniging De Hoven
Molenweg 36
7205 BD Zutphen