Wisselende landschappen rond Hulshorsterzand 6,8 km

Type: Wandelroute
Afstand: 6.8 km

Wisselende landschappen rond Hulshorsterzand 6,8 km

Type: Wandelroute
Afstand: 6.8 km

Deze afwisselende wandelroute leidt je langs en door alle landschappen die het natuurgebied rond het Hulshorsterzand en de Leuvenumse bossen rijk is. Struin over de heide en door het bos, langs stuifduinen en de oevers van de langste beek van de Veluwe


Aangeboden door: Stichting Nunspeet uit de Kunst

Deze afwisselende wandelroute leidt je langs en door alle landschappen die het natuurgebied rond het Hulshorsterzand en de Leuvenumse bossen rijk is. Struin over de heide en door het bos, langs de stuifduinen en de oevers van de langste beek van de Veluwe.

Start je wandeling op Parkeerplaats Hierderweg. Volg vanaf de parkeerplaats de Hierderweg het bos in.

De wandeling start onder behoorlijk oude beuken. Je wandelt in een van de oudste bossen van Nederland; De Leuvenumse bossen. Dit gebied is ruim 100 jaar in beheer bij Natuurmonumenten. Het bos biedt een thuis aan veel diersoorten, denk aan wilde zwijnen, edelherten en reeën en aan dassen, vossen en boommarters. Kijkend over het open stuifzand kun je je misschien voorstellen hoe extreem dit leefgebied is. Het temperatuurverschil tussen dag en nacht kan wel veertig graden zijn. De enkele pioniers die zich hier bevinden zijn doorgaans opmerkelijke dieren en planten. 
De route loopt ook een heel stuk langs de Leuvenumse Beek, het leefgebied van o.a. de IJsvogel.

Ga voor alle informatie en een downloadbare versie van deze route naar de website van Natuurmonumenten.

Afstand
6.8 km

Dit ga je zien

Startpunt: Hierderweg
Hulshorst
Eindpunt: Hierderweg
Hulshorst

Kenmerken