Fietsrondje station

Type: Fietsroute
Duur: 2 uur
Afstand: 26.1 km

Fietsrondje station

Type: Fietsroute
Duur: 2 uur
Afstand: 26.1 km

Zin om met de fiets op pad te gaan in de omgeving van Ede? De Fietsersbond, afdeling Ede, heeft een mooie route van circa 25 km uitgestippeld voor de liefhebbers.

Zin om met de fiets op pad te gaan in de omgeving van Ede? De Fietsersbond, afdeling Ede, heeft een mooie route uitgestippeld voor de liefhebbers. Deze route van circa 25 km is met name aantrekkelijk voor belangstellenden die Ede nog niet kennen.

Natuurlijk levert het volgen van deze route voor inwoners van de Gemeente Ede evengoed een mooie tocht op in hun eigen achtertuin. Gaandeweg ontdek je mooie plekjes, waar je je eerder misschien niet eens bewust van was. Deze tocht herbergt natuur, historie en cultuur ineen! Via onverharde paden, poelen en mooie vergezichten fiets je onder meer langs de Ginkelse heide en de Shermantank*, de schaapskooien en Boerderij de Mossel.

Start- en eindpunt punt van de fietstocht is het Station Ede-Wageningen en het bosgebied de Sysselt, nabij het station. Via de weg bij spoor 1 fiets je zo het bos in**.

Daarnaast vind je via de download-link rechtsboven onder het kopje 'Meer informatie' een volledige routebeschrijving van de Fietsersbond.

*De Shermantank is tijdelijk van zijn plek en keert tot nader order terug.

**Wegenswerkzaamheden rondom het spoor is er een tijdelijke wijziging in de bereikbaarheid van het Sysseltse Bos, kijk hier voor informatie.

Afstand
26.1 km
Duur
2 uur

Dit ga je zien

Startpunt: Station Ede-Wageningen
6717 LV Ede
10
88
1

Ginkelse Heide & schaapskooien

Natuurgebied met heide dat wordt afgewisseld met bos en een rijke militaire historie. De geallieerde luchtlandingen vonden hier plaats in het kader van Operatie Market Garden.Lees verder

Ginkelse Heide & schaapskooien
2

Landmark: Vensters op het verleden

Als onderdeel van operatie Market Garden landden in september 1944 Britse parachutisten op de Ginkelse Heide. Dit leidde tot zware gevechten met de daar aanwezige Duitse troepen.Lees verder

Landmark: Vensters op het verleden Het Landmark ‘Vensters op het verleden’ houdt de herinnering aan Operatie Market Garden levend.
3

Belgenmonument Ede

Het Belgenmonument op de Edese Heide bij de Gelderse plaats Ede is een gedenksteen ter nagedachtenis aan het voormalige Belgische vluchtelingenkamp Vluchtoord Ede dat hier van 1915 tot 1918 was gevestigd.Lees verder

Belgenmonument Ede
66
65
64
63
4

Boerderij Mossel

Op Boerderij Mossel vind je een groepsaccommodatie en een theeschenkerij midden in de natuur. Je kunt er langskomen en eten en drinken halen via het afhaalluik.Lees verder

Boerderij Mossel
83
5

Uitkijktoren Valenberg

Vlakbij de Mossel vind je het uitkijkpunt Valenberg. Bij helder weer kun je Radio Kootwijk, Lana Maria molen in Harskamp, Jachtslot Sint Hubertus en Otterlo en Arnhem zien liggen. Lees verder

Uitkijktoren Valenberg
62
61
26
90
95
10
Eindpunt: Station Ede-Wageningen
6717 LV Ede

Beschrijving

Startpunt: Station Ede-Wageningen
6717 LV Ede

Deze route is rijk aan diverse stoppunten waar je een pauze kunt inlassen of iets kunt consumeren. Op de terugweg kom je ook langs het fraaie uitkijkpunt de Valenberg.

Eindpunt: Station Ede-Wageningen
6717 LV Ede
 • 10
 • 88
 • 66
 • 65
 • 64
 • 63
 • 83
 • 62
 • 61
 • 26
 • 90
 • 95
 • 10

Kenmerken