Loobrinkerpad

Type: Wandelroute
Afstand: 10.0 km

Loobrinkerpad

Type: Wandelroute
Afstand: 10.0 km

Zoek je een wandeling buiten de gebaande paden? Loop dan eens het Loobrinkerpad, een adembenemend klompenpad in Emst. Dit klompenpad heeft een lengte van 10 kilometer en is ook in te korten.


Wandelen over de Emster enk, langs beken en vijvers en door natuurgebieden in het mooie buitengebied van Emst. Ontdek het agrarisch cultuurlandschap en de natuur van Emst. Wandelen over onverharde paden langs weilanden, landbouwgronden en boerenerven. Beleef het natuurgebied Het Vossenbroek in al haar facetten. Klompen aan, rugzak op en gaan!

De route is gemarkeerd met bordjes voorzien van een paarse klomp. De route is in te korten tot 7 kilometer en in beide richting bewegwijzerd. 

Honden verboden
Als wandelaar ben je te gast. Het betreden van privéterrein wordt aangegeven met een speciaal openstellingsbord. Ook geldt een hondenverbod. Loslopende honden kunnen onrust veroorzaken bij vee, wild of weidevogels. Daarnaast kunnen ze ziekten verspreiden. Daarom zijn honden verboden op Klompenpaden. 

Te gast op particuliere gronden
Klompenpaden lopen regelmatig over het erf van een boer, langs een beekje of over een sloot. Vaak is dit privéterrein. Er wordt nauw samengewerkt met boeren en grondeigenaren die recreatief medegebruik toestaan. Zonder hun toestemming waren er niet zoveel Klompenpaden.

Afstand
10.0 km

Dit ga je zien

Startpunt: Dorpshuis de Hezebrink
Ds. van Rhijnstraat 69
Emst
Eindpunt: Dorpshuis de Hezebrink
Ds. van Rhijnstraat 69
Emst