Langs de akkers van Oud-Reemst

Type: Wandelroute
Afstand: 1.0 km

Langs de akkers van Oud-Reemst

Type: Wandelroute
Afstand: 1.0 km

Deze rolstoelvriendelijke route van 1 km brengt je langs de akkers van Oud-Reemst. Onderweg heb je uitzicht over uitgestrekte heidevelden en passeer je het heuvelachtige bos.

Geniet van de uitgestrekte heidevelden en verken het heuvelachtige bos. Bezoek de observatiepost Oud-Reemst en spot pony's en Spaanse Sayaguesa-runderen! Wie weet kom je ook nog een wild zwijn, edelhert of ree tegen! In het voorjaar en in de zomer kun je genieten van de zang van de veldleeuwerikken die in dit gebied nog veel voorkomen.

Oud-Reemst is gelegen op de overblijfselen van een stuwwal. Hier zijn bij het afplaggen van de akkers dan ook zwerfkeien gevonden die in de ijstijd door gletsjers zijn aangevoerd. Onderweg kunnen kinderen bij OERRR hutten bouwen en hun natuuravonturen beleven! Bij de picknickbanken kun je terecht voor een tussenstop. Halverwege de route heb je bij de observatiepost uitzicht over de uitgestrekte graasweide en kom je langs een historische akker die al sinds de middeleeuwen in gebruik is. Vandaag de dag wordt hier nog op biologische wijze granen geteeld.

Toegankelijkheid

De paden van deze route zijn halfverhard en zijn daardoor geschikt voor kinderwagens en rolstoelgebruikers. Omdat het pad naar de observatiepost een helling van 5% heeft, wordt er geadviseerd om de route met begeleiding af te leggen.

De auto kun je parkeren bij parkeerplaats Planken Wambuis, het startpunt van deze route. Kom je met het openbaar vervoer? Bushalte Oud-Reemsterweg bevindt zich ongeveer 150 meter vanaf het startpunt van de route.

Kijk voor meer informatie over deze route op Natuurmonumenten.nl

Afstand
1.0 km

Dit ga je zien

Startpunt: Parkeerplaats Planken Wambuis
Harderwijkerweg 1 a
6731 Otterlo
Eindpunt: Parkeerplaats Planken Wambuis
Harderwijkerweg 1 a
6731 Otterlo

Kenmerken