Royal Ride

Type: Fietsroute
Afstand: 12.0 km

Royal Ride

Type: Fietsroute
Afstand: 12.0 km

Deze belevingsfietsroute nodigt je uit om op de fiets te stappen en door middel van een fietsaudiotour actief het koninklijk verleden van Apeldoorn te ontdekken.

Aangeboden door: Routebureau Veluwe

Kom met deze fietsaudiotour alles te weten over het koninklijke spoor dat de Oranjes letterlijk en figuurlijk hebben achtergelaten in Apeldoorn. 

De route van 12 kilometer leidt deels langs de voormalige spoorlijn Koningslijn. Willem III sloot in 1876 deze lijn aan voor Apeldoorn. Tot 1950 reden over deze Koningslijn royals als regentes Emma en Koningin Wilhelmina. De Royal Ride start vanaf het kunstwerk De Kus op het Stationsplein. In station Royaal bevond zich vroeger de koninklijke wachtkamer. Deze is in 1977 gesloopt en tegenwoordig bevindt zich in het pand een horecagelegenheid waar je terecht kan voor koffie, thee, lunch en een simpele maaltijd.

Route combineren met Buitenmuseum
De belevingsroute van 12 kilometer leidt via verrassende tussenstops, bijzondere vergezichten en koninklijke haltes naar Paleis Het Loo. Onderweg luister je naar verhalen over de geschiedenis van de Oranjes in Apeldoorn en krijg je een beeld wat zich vroeger op de route heeft afgespeeld. Via de koninklijke Loolaan, waar vroeger de paardentram reed, eindigt de route in de binnenstad.

Tip: Combineer de Royal Ride met het Buitenmuseum wat de hele zomer in Apeldoorn te vinden is.

Gratis Apeldoorn Stories app
De fietsroute Royal Ride is te downloaden via de gratis Apeldoorn Stories app. Na het scannen van het startpunt op het Stationsplein, word je via de route naar de stops genavigeerd, waarbij je bij elke stop een verhaal hoort en een vraag gesteld krijgt. De fietstour is geschikt voor jong en oud.

Tip: neem een fietstelefoonhouder mee zodat de route veilig te fietsen is met mobiel. Geen fiets mee? Onder het station is een fietsenstalling waar je OV-fietsen kunt huren. Daarnaast is deze audiotour ook prima wandelend af te leggen.

Meer informatie is te vinden op: apeldoornstories.nl/royal-ride 

Afstand
12.0 km

Dit ga je zien

Startpunt: Station Apeldoorn
Stationsplein 8
Apeldoorn
1

Paleis Het Loo

Unieke symmetrische baroktuinen, indrukwekkende fonteinen en een historisch stallenplein, Paleis het Loo heeft het allemaal. In het restaurant is een breed assortiment aan groepspakketten beschikbaar.Lees verder

Paleis Het Loo
Eindpunt: Binnenstad Apeldoorn
Raadhuisplein
Apeldoorn

Kenmerken