De mooiste fietsroutes op de Veluwe

Mountainbiken, dat doe je op de Veluwe!

De Veluwe is met zijn prachtige bossen en hoogteverschillen ook bij uitstek geschikt om op de mountainkbike of ATB te verkennen. In Nationaal Park Veluwezoom liggen veel klimmetjes op korte afstand van elkaar, waarvan de Zijpenberg, Lange Juffer en de Posbank de fraaiste zijn. Er is een fantastische route van zo’n 48 kilometer lang speciaal voor mountainbikers uitgepijld door dit heuvelachtige stukje Nederland. Een uitdagende route die niet voor niets in de Top-10 van meest favoriete routes staat bij mountainbikers en atb-ers. Een jaarvergunning voor mountainbikers is overigens wel verplicht. Daarmee wordt deze bijzondere route onderhouden.

 

Bekijk de routes

Veluwe Ride, wielrennen in zijn puurste vorm!

Een rondje Veluwe heeft alles in zich voor de echter wielrenliefhebber! Prachtige natuur, pittige korte klimmetjes, heerlijke afdalingen, een herder met zijn schaapskudde die je moet ontwijken of een slalom om de Schotse Hooglanders. Afgelopen zomer vond de eerste editie van de Veluwe Ride plaats.. Een initiatief dat het Apeldoornse bedrijf FuturumShop vanaf nu jaarlijks op de agenda zal plaatsen. 
 

Een selecte groep van 100 wielrenners trapte in het wiel van Peter Winnen, Henk Lubberding en Cees Bal vanaf Radio Kootwijk via de Posbank, Arnhem, de Italiaanse weg bij Doorwerth richting het Nationale Park De Hoge Veluwe. Een tocht van 130 km met 1.000 hoogtemeters. Geen enkele andere tocht in Nederland heeft zijn route door het grootste Nationale Park van Nederland gelegd, met zijn prachtige zandgronden en groot wild.