Wandelen

Ontdek de Veluwe wandelend - Wild spotten in het veld

Wandelaars zien meer. En dat komt op de Veluwe goed uit: welke wandelroute je ook kiest, ruim voldoende tijd voor kijkpauzes in. Boek een tour met boswachter om de kans te vergroten om wild te zien. Everzwijnen, edelherten en andere dieren genoeg. Volg een klompenpad over een vroeger verboden boerenerf of kies voor de combinatie met historie en cultuur op het Kootwijkerzand.

Je weet niet wat je ziet als je voor het eerst de zandverstuiving op loopt en in de verte het historische gebouw Radio Kootwijk opdoemt! Wandel ook eens langs jachthuis St. Hubertus, waar geregeld regeringsleiders en hoge gasten logeren. 

5x Wandelen in het najaar

Wandelend één van de mooiste natuurgebieden van Nederland ontdekken, dat wil toch iedereen? De natuur op de Veluwe is constant in ontwikkeling en staat geen dag stil – de natuur verandert steeds weer! Ga ook op pad en ontdek de Veluwe met deze routetips!

Verder lezen

Eindeloos wandelen

De Veluwe is prachtig. Heuvelachtig, gevarieerd en uitgestrekt. Met verschillende soorten bos, heidevelden en zandvlakten. Rust en ruimte maar ook de bijzondere cultuurgeschiedenis. Dit alles maakt dat je heerlijk eindeloos kunt wandelen op de Veluwe. En dat elk seizoen! Kies uit vele wandelroutes en wandeltochten. Allemaal heel dichtbij, gewoon in Nederland!

De indrukwekkende landschappen maken ook hardlopen op de Veluwe tot een zeer bijzondere beleving. Er worden jaarlijks diverse Veluwelopen en Veluwetrails georganiseerd. Een prachtige ervaring!

Bekijk de wandelroutes op de Veluwe