Thuisblijftips

Wat een gekke tijd! Heel Nederland zit thuis en moet zich opeens zien te vermaken met wat er daar voorhanden is. Daarom vind je op deze pagina niet de eropuit tips die je van ons gewend bent, maar thuisblijftips. Ook vanaf je bank kun je de Veluwe beleven!

Fantaseer je liever over je eerste tripje na de deze periode van thuiszitten? Dan is er op de rest van onze website meer dan genoeg inspiratie te vinden om bij weg te dromen.

Foto's op je Chromecast - van de Veluwe

De Veluwe op je Chromecast

Als jij niet naar de Veluwe kan, dan haal je de Veluwe toch naar jou? Wij ontwikkelden een fotoalbum die je eenvoudig kunt laten 'afspelen' op de screensaver van je Chromecast! Klik op het fotoalbum (deze opent automatisch met Google Photo's), klik dan rechtsboven op de drie bolletjes en selecteer 'weergeven in albums'. Daarna log je, als je dat nog niet gedaan had, in met je Google account. Open nu je Google Home app waarmee je je Chromecast instelt, klik jouw Chromecast aan en selecteer 'Ambient modus bewerken'. Je kunt dan de 'screensaver' van je Chromecast bewerken door op Google Foto's te klikken en het fotoalbum dat je zojuist van VisitVeluwe hebt gekregen aan te vinken. Ét voila! De Veluwe op je beeldbuis, weer eens wat anders dan die standaard foto's van Google!

Lees verder
Ede, gemeente, NPHV

Uit in huis

Eropuit gaan was nog nooit zo makkelijk. In je pyama op de bank genesteld of achter je laptop met een dampende kop thee en dan tóch de hoogtepunten van de Veluwe zien. Het kan gewoon! Waar ga jij vandaag naartoe?

Blijf bewegen

Hoe heerlijk is het om een frisse neus te halen na een hele dag thuiszitten? Hier vind je de beste routes voor een wandeling of fietstocht bij jou in de buurt.

Wild spotten vanuit je luie stoel

Er hangen tientallen wildcamera's in Het Nationale Park De Hoge Veluwe die dag en nacht de activiteit van de wilde dieren vastleggen. Jaarlijks worden er meer dan een miljoen foto's gemaakt! Die zijn belangrijk voor ecologisch onderzoek naar het Park. Maar: alle foto's moeten stuk voor stuk worden bekeken om te checken of er dieren opstaan, en zo ja: welke dat precies zijn. 

Precies daar kun jij bij helpen met Snapshot Hoge Veluwe! Niets vroeg opstaan en stil door het park sluipen, jij kunt nu wild spotten gewoon vanuit je luie stoel.

Lees verder
Ga naar Snapshot

Voor kinderen: - geef de Veluwe kleur!

Wie daag je uit? - speel een potje Veluws kwartet of memory

Doeboek Veluwe

Leer de Veluwe beter kennen en word een echte Veluwe expert met dit doeboek! Maak puzzeltjes, ga op thuissafari, bak iets lekkers en doe een quiz! 

Lees verder
Download hier!

Leesvoer - alle ins & outs over de Veluwe