De beste tips op de Veluwe van bloggers

Door de jaren heen zijn verschillende bloggers op pad geweest op de Veluwe. Ontdek samen met hen de prachtige kastelen, de mooie natuur, het heerlijke eten en de historische Hanzesteden! 

Kasteel hoppen op de Veluwe - Met instagrambloggers.nl

"...en dan sta je ineens in de tuin van Kasteel De Vanenburg, een 17e eeuwse buitenplaats in Putten. Wat een bloemenweelde. We worden ontvangen en naar achter het kasteel meegenomen. Een terras vol tafels waar je heerlijk kunt lunchen. En wat een lunch, in tijden niet zo lekker gegeten. In de kasteeltuin zijn de hotelkamers verborgen, allemaal met zicht op deze prachtige tuin. Slechts een kleine stap naar je volledig jonkvrouw te voelen."

Lees verder
Lees het volledige blog

Op pad in de Hanzesteden - Met Marleen van Bijzonderplekje.nl

 • Harderwijk

  "Ik word welkom geheten met de woorden ‘Op de Veluwe gaan we voor een 10+ beleving! en na twee dagen Harderwijk kan ik dat alleen maar volmondig beamen."

  Lees het blog
  Harderwijk
 • Hattem

  "‘Hattem’, al zo vaak ben ik langs het verkeersbord aan de A50 gereden, op weg naar Zwolle of noordelijker. Geen enkel moment is het in me opgekomen om de afslag te nemen naar deze kleine Hanzestad aan de IJssel. Daar is nu verandering in gekomen. Eenmaal in Hattem geweest, plan je standaard een tussenstop in."

  Lees het blog
  Hattem
 • Elburg

  Elburg is een schattig stadje aan het Veluwemeer en het Drontermeer. Een Hanzestad met een ommuurd historisch centrum. Een stad met stadswallen, een iconische stadspoort, unieke keitjesstoepen en gebouwd volgens het principe van de gulden snede. Wandel door de vestingstad en ontdek de mooiste plekjes aan de hand van deze tips.

  Lees het blog
  Elburg

Ontdek de Culinaire Veluwe

Kunst op de Hoge Veluwe - met pasar.be

"De collectie buitenkunst in het Kröller-Müller Museum op de Hoge Veluwe is een ernstige zaak. Ja, we zijn er wel vaker geweest en iedereen vindt de Sculpture flottante van Marta Pan – ‘Het is makkelijk er een nobele zwaan in te zien’ – romantisch. Maar veel verder dan een verbaasde wandeling door de Jardin d’émail van Jean Dubuffet zijn we nooit geraakt. Zonde eigenlijk, want hoeveel er ook te fietsen, te wandelen en van de natuur te genieten valt in het park, het onnavolgbare museum verdient een wandeling naar de uithoeken van zijn openluchtcollectie."

Lees verder
Lees de hele blog

Wat te doen - In en rondom Harderwijk

 • Weekendje Harderwijk

  Een weekendje Harderwijk & omgeving vanuit B&B Sonnevallei met Eliane Roest van instagrambloggers.nl 

  Lees het blog
  Weekendje Harderwijk
 • Bezienswaardigheden & restaurant tips

  "Harderwijk is een prachtige, historische én culinaire stad. Deze stad bruist van gezelligheid. Huur een sloep en ontdek deze Hanzestad vanaf het water, werk je in het zweet tijdens een mountainbikerit, kom tot rust in de sauna en sluit je dag goed af bij een Michelinsterren restaurant."

  Lees het blog
  Bezienswaardigheden & restaurant tips
 • Nog meer restauranttips

  "Wat is nou lekkerder dan een gezellige avond met vrienden en familie, in combinatie met overheerlijk eten. Niet veel toch? In Harderwijk kun jij je maag vullen bij top restaurants, waaronder restaurants met Michelinsterren."

  Bekijk alle tips
  Nog meer restauranttips

Ontdek de verschillende karakters - Van de Hanzesteden

Sportief Veluwe

 • Fietsen met denederlandsetoerist.nl

  "Tijdens deze afwisselende fietsroute vanuit Lunteren fiets je 35 kilometer rondom het middelpunt van Nederland. De route begint bij het station van Lunteren en je fietst er direct het bos in. Over de Goudsberg, langs het middelpunt van Nederland, de Celtic Fields en vervolgens over de Eder heide via Ede terug naar Lunteren. Het is al met al een mooie en afwisselende fietstocht."

  Lees het blog
  Fietsen met denederlandsetoerist.nl
 • Fietsen over de Veluwe Met June.be

  "Tussen Arnhem en de historische pracht van de Hanzesteden ligt het wellicht beroemdste natuurpark van Nederland, de Hoge Veluwe. Ideaal voor een najaarsweekend me-time.

  Of ik een fiets met drie, een met eenentwintig versnellingen of een elektrisch aangedreven fiets wens? De mevrouw van het Hotel de Sterrenberg kijkt me onderzoekend aan. Het is een mooie, zonnige nazomerdag en volgens het KNMI staat er ‘een fikse bries uit west tot noordwest’.
  ‘Doet u er mij maar een met eenentwintig versnellingen. Die kan ik best gebruiken.’"

  Lees het blog
  Fietsen over de Veluwe Met June.be