De beste tips op de Veluwe van bloggers

Door de jaren heen zijn verschillende bloggers op pad geweest op de Veluwe. Ontdek samen met hen de prachtige kastelen, de mooie natuur, het heerlijke eten en de historische Hanzesteden! 

Kasteel hoppen op de Veluwe - Met instagrambloggers.nl

© Eliane Roest
© @rufus_airlines

"...en dan sta je ineens in de tuin van Kasteel De Vanenburg, een 17e eeuwse buitenplaats in Putten. Wat een bloemenweelde. We worden ontvangen en naar achter het kasteel meegenomen. Een terras vol tafels waar je heerlijk kunt lunchen. En wat een lunch, in tijden niet zo lekker gegeten. In de kasteeltuin zijn de hotelkamers verborgen, allemaal met zicht op deze prachtige tuin. Slechts een kleine stap naar je volledig jonkvrouw te voelen."

Lees verder
Lees het volledige blog

Op pad in de Hanzesteden - Met Marleen van Bijzonderplekje.nl

© Bijzonderplekje.nl

Harderwijk

"Ik word welkom geheten met de woorden ‘Op de Veluwe gaan we voor een 10+ beleving! en na twee dagen Harderwijk kan ik dat alleen maar volmondig beamen."

Lees het blog
© bijzonderplekje.nl

Hattem

"‘Hattem’, al zo vaak ben ik langs het verkeersbord aan de A50 gereden, op weg naar Zwolle of noordelijker. Geen enkel moment is het in me opgekomen om de afslag te nemen naar deze kleine Hanzestad aan de IJssel. Daar is nu verandering in gekomen. Eenmaal in Hattem geweest, plan je standaard een tussenstop in."

Lees het blog
© bijzonderplekje.nl

Elburg

Elburg is een schattig stadje aan het Veluwemeer en het Drontermeer. Een Hanzestad met een ommuurd historisch centrum. Een stad met stadswallen, een iconische stadspoort, unieke keitjesstoepen en gebouwd volgens het principe van de gulden snede. Wandel door de vestingstad en ontdek de mooiste plekjes aan de hand van deze tips.

Lees het blog

Ontdek de Culinaire Veluwe

Kunst op de Hoge Veluwe - met pasar.be

© Daniël Rys
© Daniël Rys

"De collectie buitenkunst in het Kröller-Müller Museum op de Hoge Veluwe is een ernstige zaak. Ja, we zijn er wel vaker geweest en iedereen vindt de Sculpture flottante van Marta Pan – ‘Het is makkelijk er een nobele zwaan in te zien’ – romantisch. Maar veel verder dan een verbaasde wandeling door de Jardin d’émail van Jean Dubuffet zijn we nooit geraakt. Zonde eigenlijk, want hoeveel er ook te fietsen, te wandelen en van de natuur te genieten valt in het park, het onnavolgbare museum verdient een wandeling naar de uithoeken van zijn openluchtcollectie."

Lees verder
Lees de hele blog

Wat te doen - In en rondom Harderwijk

© Eliane Roest

Weekendje Harderwijk

Een weekendje Harderwijk & omgeving vanuit B&B Sonnevallei met Eliane Roest van instagrambloggers.nl 

Lees het blog
© travelrumors.com

Bezienswaardigheden & restaurant tips

"Harderwijk is een prachtige, historische én culinaire stad. Deze stad bruist van gezelligheid. Huur een sloep en ontdek deze Hanzestad vanaf het water, werk je in het zweet tijdens een mountainbikerit, kom tot rust in de sauna en sluit je dag goed af bij een Michelinsterren restaurant."

Lees het blog
© travelrumors.com

Nog meer restauranttips

"Wat is nou lekkerder dan een gezellige avond met vrienden en familie, in combinatie met overheerlijk eten. Niet veel toch? In Harderwijk kun jij je maag vullen bij top restaurants, waaronder restaurants met Michelinsterren."

Bekijk alle tips

Ontdek de verschillende karakters - Van de Hanzesteden

Fietsen over de Veluwe - Met June.be

© June.be
© June.be

"Tussen Arnhem en de historische pracht van de Hanzesteden ligt het wellicht beroemdste natuurpark van Nederland, de Hoge Veluwe. Ideaal voor een najaarsweekend me-time.

Of ik een fiets met drie, een met eenentwintig versnellingen of een elektrisch aangedreven fiets wens? De mevrouw van het Hotel de Sterrenberg kijkt me onderzoekend aan. Het is een mooie, zonnige nazomerdag en volgens het KNMI staat er ‘een fikse bries uit west tot noordwest’.
‘Doet u er mij maar een met eenentwintig versnellingen. Die kan ik best gebruiken.’"

Lees verder
Lees het blog

48 uur op de Veluwe - met thegoldenkitz.de

© thegoldenkitz.de
© thegoldenkitz.de

"Als ich also gefragt wurde, ob ich mal “das andere Holland” kennenlernen wolle, war ich sofort interessiert und sagte liebend gerne ja, zu einem Besuch in der Veluwe. Die Veluwe ist eigentlich ein großes Waldgebiet, quasi ein Nationalpark. Das Gebiet in dem sie liegt, nennt sich Gelderland. Auch wenn ich schon oft in Holland war, so habe ich von dieser Region tatsächlich bisher nie etwas gehört oder mitbekommen. Umso spannender fand ich es mal ein paar Tage dort zu verbringen. Anfang Oktober war es dann soweit. Als es losging wussten wir noch nicht, dass uns eins der besten Wochenenden in diesem Jahr bevorstand. Schnappt euch einen Tee und lest diesen Reisebericht – ich verspreche, ihr werdet es nicht bereuen und spätestens nach diesem Bericht auch unbedingt einmal in das andere Holland verreisen wollen!"

Lees verder
Lees het hele blog