Veelzijdig voor het gezin

Ontzettend divers en veelzijdig, dat is jouw Veluwe. Je hebt natuurlijk wel eens van de Veluwe gehoord of bent er misschien zelfs al geweest. De Veluwe wordt vaak geassocieerd met natuur en daar is ook zeker geen ontkennen aan. De natuur hier is werkelijk prachtig en afwisselend, maar er is nog zoveel meer! Zeker als je met de kinderen eropuit wilt zijn de mogelijkheden oneindig. Het doorspitten van al het aanbod kost tijd en die heb je met kinderen vaak niet. Daarom hebben wij al wat voorwerk voor je gedaan, scheelt toch weer ;). Scroll lekker verder en bekijk onze tips!

Ermelo buitenleven

Kom met je gezin genieten van het echte buitenleven in ErmeloOf je nou van wandelen, fietsen, paardrijden of watersport houdt, je bent hier aan het juiste adres. Kijk of jullie de dansende bomen kunnen vinden in het Speulder- en Sprielderbos of maak een mooie wandeling over de Groevenbeekse heide. Dit laatste laat zich goed combineren met het een bezoek aan het prachtige Landgoed Oud Groevenbeek. Als ouders kun je heerlijk neerstrijken en genieten van een kopje thee bij het theehuis, terwijl de kinderen zich uitleven in de OERRR speeltuin.

Voor kinderen is er geen reden om zich te vervelen in Ermelo. Zo is er een klimbos met uitdagende parcoursen. Daarnaast kunnen jullie als gezin tijdens een avontuurlijke speurtocht met de wandel- of fietsexpeditie-kaart Ermelo verkennen. De wat kleinere kinderen kunnen hun energie kwijt bij Boerderijpret, een in- en outdoorspeeltuin met een afwisseling van leuke speeltoestellen.

Lees verder
Ontdek Ermelo buitenleven

Handige artikelen over...

Onvergelijkbaar leuk

Gelegen in het groen aan de rand van Dieren, vind je een wel heel bijzonder speelpark. Bij De Spelerij - De Uitvinderij kijken kinderen, en jij ook, hun ogen uit! Op de vele fantasierijke speeltoestellen van De Spelerij kan naar hartenlust worden gespeeld. Samen, want dat is leuk én nodig. Zo moet bij de hijskraan het ene kind met het wiel de hijskraan laten draaien terwijl het andere kind de grijpers bestuurt. De Uitvinderij is de plek waar kinderen zelf aan de slag kunnen om een kunstwerk te maken. Ze kunnen met een hete draad een schip van piepschuim maken of leren hoe je hard plexiglas kunt vormen en ombuigen.

Lees verder
De Spelerij - De Uitvinderij
De Spelerij De Uitvinderij in Dieren

Zorg voor elkaar - in het Nederlands Openluchtmuseum

In het Nederlands Openluchtmuseum staat in 2023 het thema Zorg voor elkaar centraal. Op verschillende locaties in het park kun je terecht voor activiteiten gericht op dit thema. Ga in de Vlaamse Schuur aan de slag om een Zorg voor elkaartje te maken van handgeschept papier en versier deze met verschillende ambachtelijke technieken. Of bezoek de tentoonstelling (On)beperkt Leven met een handicap in de Wagenhal, waar de zorg voor mensen met een beperking aan bod komt.

Daarnaast vind je in het museumpark zo’n 100 museale gebouwen, boerderijen en molens die je van buiten én van binnen kunt bekijken! Op die manier komt de geschiedenis dichterbij en kun je het verleden opnieuw beleven. Nieuw is het Vakantiehuis Warnsveld die het decor vormt voor het verhaal over het dagelijks leven in de aanloop naar de Tweede Wereldoorlog. Om het 44 hectare grote museumpark te bedwingen pak je natuurlijk gewoon de tram. Hoe leuk is dat?!

 

Op zoek naar nog meer inspiratie voor jouw bezoek aan de Veluwe? In ons webazine delen we de leukste tips met je! Start met lezen en bladeren...