Watersport

Veluwe... - een waar Eldorado!

De Veluwe dat is niet alleen bossen en heidevelden, dat is ook genieten van zon, zee en strand! Naast de vele sprengen en beken zijn er meer dan 100 plassen en meertjes te vinden, waaraan prachtige recreatiegebieden liggen. De Veluwerandmeren, een aaneenschakeling van meren aan de noordwestzijde van de Veluwe, zijn het bekendst. Door het ondiepe water uitermate geschikt voor de beginnende watersporter.

De beste (kite)surf locaties van Nederland! 
Een verfrissende duik of sportief bezig zijn op een wakeboard, kneeboard of waterski's. De Veluwerandmeren tussen het oude en het nieuwe land zijn een eldorado geworden voor recreatie en watersport. Zo is Strand Horst door de gunstige ligging en het ondiepe water zelfs een van de beste kitesurf- en surflocaties van Nederland. Maar ook het Heerderstrand, Strand Nulde, recreatieplas Bussloo en het Kievietsveld zijn geweldige recreatiegebieden voor de watersporter.

Locaties om te bezoeken!

De waterrijke Veluwe

Vaar ook eens mee met een originele Elburger, Spakenburger of Kamper botter en proef de sfeer van de oude Zuiderzeevisserij. Kies met je eigen zeilboot het ruime sop, ga skûtsjesilen, huur een sloepje of scheep je in de oude vissershaven van Harderwijk in voor een rondvaart. Bruisende jachthavens en unieke aanlegplaatsen zorgen voor een eindeloos verblijf. Geniet van de levendige (historische) dorpen en steden met mooie architectuur en leuke musea en attracties.

Lees verder
Meer informatie
Botter, Hanze, Beste van de Veluwe, Elburg Varen, water, Veluwe, Nunspeet, boot Elburg, Haven, Hanze,