Eten en Drinken

Let op: Wegens de maatregelen van het kabinet in de aanpak van het COVID-19 (corona) virus zijn alle eet- en drinkgelegenheden in Nederland tot en met maandag 6 april gesloten.​ 

Ook culinair val je op de Veluwe van de ene verrassing na de andere. De telers en producenten van de vele Veluwse streekproducten heten je van harte welkom om te komen proeven van honing, wijn, bier, brood en kaas.

Veel restaurants gingen je al voor. En wát voor restaurants! In culinaire stad Harderwijk vind je maar liefst twee sterrenrestaurants: Basiliek heeft er eentje en ’t Nonnetje twee. En in Vaassen ligt de Leest, een van de slechts drie restaurants in Nederland met dríe sterren. Cultureel culinair genieten is de Smaak van Van Gogh bij restaurants in en rond het Kröller-Muller Museum. 

Heerlijk wild eten op de Veluwe

De blaadjes aan de bomen tonen prachtige herfstkleuren, de ochtenddauw is zichtbaar in het landschap en het haardvuur knispert gezellig. Dit is het moment waar veel wild liefhebbers naar uitkijken: het wildseizoen is geopend!

Alles over wild eten op de Veluwe

Hoe kan jij bijdragen aan de biodiversiteit op de Veluwe... - Bekijk de video!

Pure gastvrijheid op de Veluwe

Op en rond de Veluwe vind je de mooiste festivals en evenementen. In de steden aan de Veluwe, zoals Apeldoorn en Arnhem, kun je naar openluchtfilm- en muziekfestivals met een originele programmering én een unieke sfeer. Dat kan ook niet anders, met al dat wild in de buurt. Eén keer per jaar kun je zelfs dansen in het monumentale Radio Kootwijk. Op zoek naar een andere historische setting voor je avondje uit? In Elburg – of in één van de andere Hanzesteden – struin je langs de kade en duik je een oud visserskroegje in voor de echt sterke verhalen. Samen met een lekker bittertje, natuurlijk. 

Laat je inspireren!

Culinaire fietsroutes

Erkend Veluwse Streekproducten

Erkend Veluwse Streekproducten vormen de eredivisie van lekker en gezond eten. De producten worden stuk voor stuk gemaakt door bedrijven en mensen met heel veel liefde en passie voor wat ze doen. Ze werken op een ambachtelijke manier en dat proef je! 

Verder lezen

Geniet van de echte Veluwse gerechten