Eten en Drinken op de Veluwe

Op culinair gebied biedt de Veluwe je eindeloos veel mogelijkheden. Van gezellige bistro's en hippe bars tot sfeervolle restaurants. En wát voor restaurants! Ook staat de Veluwe bekend om de vele wild restaurants waar je in het najaar Veluws wild kan eten.

De telers en producenten van de vele Erkende Veluwse streekproducten heten je van harte welkom om te komen proeven van honing, wijn, bier, brood en kaas. Dertig producenten die hun producten met veel liefde maken. De ingrediënten komen allemaal uit de omgeving en dát proef je! 

Sterrenrestaurants

De Veluwe bewijst ieder jaar klasse aan restaurants te bezitten. Van Bennekom tot Harderwijk en van Apeldoorn tot Heelsum kun je Michelinsterren en Bib Gourmand onderscheidingen tellen. Wist je dat Restaurant De Kromme Dissel in Heelsum al langer dan 50 jaar achter elkaar met een Michelinster is bekroond? Dat is garantie voor een top avond uit!

Lees verder
Dit zijn alle sterrenrestaurants

Wild eten op de Veluwe

Het wildseizoen is een van de belangrijkste culinaire seizoenen in Nederland. Bij de meeste restaurants begint het wildseizoen in oktober, wanneer de jacht op fazant en haas wordt geopend. Het wildseizoen eindigt op Tweede Kerstdag. Proef de smaak van de Veluwe en geniet van heerlijke wildgerechten.

Lees verder
Hier een paar smakelijke tips

Gezellig borrelen

De Veluwe: dat je er je culinaire hart kan ophalen dat zal je waarschijnlijk niet meer verbazen. De weg naar de bekende sterrenrestaurants is je dan misschien ook bekend. Maar ook voor de gezellige borrel hoef je niet ver te gaan en laten wij nou net de leukste plekjes kennen! Ontdek onze borreltips...

Ben je op zoek naar een gezellig terras? Of je nu wilt genieten van een zonnige middag met vrienden, of gewoon wilt ontspannen na een lange wandeling, deze terrassen bieden voor elk wat wils! Bekijk onze favoriete terrassen...

Lees verder

Culinaire fietsroutes

Erkend Veluwse Streekproducten

Erkend Veluwse Streekproducten vormen de eredivisie van lekker en gezond eten. De producten worden stuk voor stuk gemaakt door bedrijven en mensen met heel veel liefde en passie voor wat ze doen. Ze werken op een ambachtelijke manier en dat proef je! 

Lees verder
Ontdek de streekproducten

Zo kan jij bijdragen - aan de biodiversiteit op de Veluwe

De Veluwe is een prachtig gebied dat je wilt ontdekken. In veel opzichten een van de mooiste regio's van Nederland. De culinaire aantrekkingskracht van veel bijzondere plekjes op de Veluwe zullen je dan ook doen verwonderen. Op en rond de Veluwe worden veel streekproducten gemaakt. Er is een speciaal keurmerk ontwikkeld voor Veluwse streekproducten, dat consumenten garandeert dat een product en de grondstoffen ervan daadwerkelijk van de Veluwe afkomstig zijn en dat de verwerking ervan ook op de Veluwe heeft plaatsgevonden. Zo leveren de producenten een bijdrage aan de kwaliteit van het landschap.