Eten en Drinken

Ook culinair val je op de Veluwe van de ene verrassing na de andere. De telers en producenten van de vele Veluwse streekproducten heten je van harte welkom om te komen proeven van honing, wijn, bier, brood en kaas.

Veel restaurants gingen je al voor. En wát voor restaurants! In culinaire stad Harderwijk vind je maar liefst twee sterrenrestaurants: Basiliek heeft er eentje en ’t Nonnetje twee. En in Vaassen ligt de Leest, een van de slechts drie restaurants in Nederland met dríe sterren. Cultureel culinair genieten is de Smaak van Van Gogh bij restaurants in en rond het Kröller-Muller Museum. 

Pure gastvrijheid op de Veluwe

Op en rond de Veluwe vind je de mooiste festivals en evenementen. In de steden aan de Veluwe, zoals Apeldoorn en Arnhem, kun je naar openluchtfilm- en muziekfestivals met een originele programmering én een unieke sfeer. Dat kan ook niet anders, met al dat wild in de buurt. Eén keer per jaar kun je zelfs dansen in het monumentale Radio Kootwijk. Op zoek naar een andere historische setting voor je avondje uit? In Elburg – of in één van de andere Hanzesteden – struin je langs de kade en duik je een oud visserskroegje in voor de echt sterke verhalen. Samen met een lekker bittertje, natuurlijk. 

Laat je inspireren!

Erkend Veluwse Streekproducten

Erkend Veluwse Streekproducten vormen de eredivisie van lekker en gezond eten. De producten worden stuk voor stuk gemaakt door bedrijven en mensen met heel veel liefde en passie voor wat ze doen. Ze werken op een ambachtelijke manier en dat proef je! 

Verder lezen

Geniet van de echte Veluwse gerechten

De lekkerste evenementen

Food & Veluwe festival

In oktober 2018 werdin Ede het Food & Veluwe Festival georganiseerd. Een tof festival waar wild centraal stond. En dan hebben we het niet alleen over ree, hert en zwijn, maar wild is ook: al het eetbaars wat groeit en bloeit in de natuur. Ben jij ook zo benieuwd naar de inspiratie voor overheerlijke Veluwse gerechten? 

Meer informatie

Proef Otterlo

Tijdens de wildmaanden (november tot en met maart) kun je in Otterlo op elke derde zondag van de maand een culinaire wandeling maken. Dit is een route van vijf kilomter in en om het Veluwse dorpje met een proeverij van wild in vier restaurants. Je kiest zelf waar je de wandeling sart of eindigt. Je kunt natuurlijk ook zelf een vrije variatie maken op deze culinaire lunchwandeling!

Meer informatie

Roots in the Woods

Theater, muziek, activiteiten en heerlijk eten en drinken. Het zijn de basis-ingrediënten voor het Roots in the Woods herfstfestival. 

Meer informatie