Eten en Drinken op de Veluwe

Ook culinair val je op de Veluwe van de ene verrassing na de andere. De telers en producenten van de vele Erkende Veluwse streekproducten heten je van harte welkom om te komen proeven van honing, wijn, bier, brood en kaas. 30 producenten die hun producten met veel liefde maken. De ingrediënten komen allemaal uit de omgeving en dát proef je! 

Een knapperend haardvuur, heerlijk eten, een goed glas wijn. Op culinair gebied biedt de Veluwe je eindeloos veel mogelijkheden. Van gezellige bistro's en hippe bars tot sfeervolle restaurants. En wát voor restaurants! In culinaire stad Harderwijk vind je maar liefst twee sterrenrestaurants: Basiliek heeft er eentje en ’t Nonnetje twee.

Pure gastvrijheid

De Veluwe: dat je er je culinaire hart kan ophalen dat zal je waarschijnlijk niet meer verbazen. De weg naar de bekende sterrenrestaurants is je dan misschien ook bekend. Maar ook voor de gezellige borrel hoef je niet ver te gaan en laten wij nou net de leukste plekjes kennen!

Op zoek naar een andere historische setting voor je avondje uit? In Elburg – of in één van de andere Hanzesteden – struin je langs de kade en duik je een oud visserskroegje in voor de echt sterke verhalen. Samen met een lekker bittertje, natuurlijk. 

Lees verder
Ontdek onze borreltips!

Culinaire fietsroutes

Erkend Veluwse Streekproducten

Erkend Veluwse Streekproducten vormen de eredivisie van lekker en gezond eten. De producten worden stuk voor stuk gemaakt door bedrijven en mensen met heel veel liefde en passie voor wat ze doen. Ze werken op een ambachtelijke manier en dat proef je! 

Lees verder
Ontdek de streekproducten

Wild Eten op de Veluwe

Het wildseizoen is een van de belangrijkste culinaire seizoenen in Nederland. Bij de meeste restaurants begint het wildseizoen in oktober, wanneer de jacht op fazant en haas wordt geopend. Het wildseizoen eindigt op tweede kerstdag. 

Proef de smaak van de Veluwe en geniet van heerlijke wildgerechten.

Lees verder
Hier een paar smakelijke tips

Zo kan jij bijdragen - aan de biodiversiteit op de Veluwe

De Veluwe is een prachtig gebied dat je wilt ontdekken. In veel opzichten een van de mooiste regio's van Nederland. De culinaire aantrekkingskracht van veel bijzondere plekjes op de Veluwe zullen je dan ook doen verwonderen. Op en rond de Veluwe worden veel streekproducten gemaakt. Er is een speciaal keurmerk ontwikkeld voor Veluwse streekproducten, dat consumenten garandeert dat een product en de grondstoffen ervan daadwerkelijk van de Veluwe afkomstig zijn en dat de verwerking ervan ook op de Veluwe heeft plaatsgevonden. Zo leveren de producenten een bijdrage aan de kwaliteit van het landschap.

Geniet van de echte Veluwse gerechten

Bekijk de video boordevol producten van echte Veluwse gerechten en laat je culinair inspireren! 

Lees verder
Eten op de Veluwe
  • Eten op de Veluwe