Genieten over de grens

De Veluwe is in alle seizoenen fascinerend! Eindeloos veel kleuren sieren de bossen en heidevelden. Fantastisch om doorheen te fietsen en wandelen. En wat is er fijner dan om na zo’n inspanning lekker neer te ploffen in een leuk cafeetje of restaurantje en te genieten van de lokale (wild)specialiteiten? Ook de cultuurliefhebber kan zijn hart ophalen op de Veluwe: het imposante Paleis Het Loo heeft recent haar deuren weer geopend na een intensieve verbouwing. Bezoek een van de pittoreske Hanzesteden of een van de verrassende musea. Kortom: zoveel te doen dat een dag eigenlijk niet genoeg is. Blijf dus vooral slapen te midden van de mooie Veluwse natuur!

 

Heerlijke hotels

Liever de luxe van een hotel? Dan kun je terecht bij Boutique Hotel Beekhuizen met de uniek ingerichte lodges en suites. Wandel vanuit hier direct het bos in en geniet bij terugkomst van een goed glas wijn in de bar.

Ook bij hotel De Werelt in Lunteren stap of fiets je zo vanuit je bed de natuur in. De Veluwe ligt hier in je achtertuin! Strijk na een actieve dag neer in de brasserie of bistro en geniet van een warme chocolademelk en de seizoensgebonden gerechten, volledig gemaakt met producten van de lokale boer.

Het luxe hotel De Sterrenberg in Otterlo is de trotse winnaar van de Dutch Hotel Award. Wil je ervaren waarom, boek dan een drie- of vierdaags arrangement met alle unieke belevingen van het hotel erin. Een aantal sleutelwoorden: natuur, heerlijk eten, cultuur en wellness.

Lees verder
Meer overnachtingsmogelijkheden

De paden op, de lanen in

De Veluwe staat bekend als een van de mooiste fietsgebieden van Nederland. Je kunt via de routeplanner je eigen route samenstellen of je kunt natuurlijk een van de bestaande routes fietsen. Eindeloos veel mogelijkheden voor zowel de (elektrische) fiets als mountainbike! Wist je dat je in Het Nationale Park De Hoge Veluwe gratis een Witte Fiets kunt gebruiken? Ideaal om het uitgestrekte park te zien in de herfstkleuren, om wild te spotten en een bezoek te brengen aan het Museonder of het Park Paviljoen. Of ga voor een bijzondere themarondleiding in Jachthuis Sint Hubertus. Uiteraard kun je ook mooi wandelen in het Park. Ook voor andere wandelingen op de Veluwe liggen er mooie routes op je te wachten! Of stel zelf je route samen op het uitgebreide wandelnetwerk. Voor de kinderen is het bijvoorbeeld hartstikke leuk om een van de Kinderbelevingsroutes te doen. Er zijn drie verschillende gemarkeerde wandelroutes: de Zwijnenroute, het Hertenpad en de Vogelroute.

Lees verder
Bekijk de routes op de Veluwe

Proef de Veluwe

Na een tochtje in de natuur is het heerlijk om rustig bij te komen met een drankje en een lekker (streek)gerecht in een van de vele horecagelegenheden. Zie je jezelf al met een glaasje wijn of een Veluws biertje bij een knapperend haardvuur zitten te midden van de bossen? De Veluwe staat bekend om haar wildgerechten en goede restaurants. De herfst is hét seizoen om dit zelf te komen uitproberen! Wil je liever zelf kokerellen? Bekijk dan hier waar je de lekkerste streekproducten kunt verkrijgen. Voor een bijzondere culinaire ervaring is Kasteel Engelenburg midden in de natuur van Brummen een absolute aanrader. Wanneer je de oprijlaan oprijdt, word je ondergedompeld in een sfeer van luxe en schoonheid van de natuur. In de majestueuze zalen kun je genieten van de klassieke keuken met pure smaken, waarin je de seizoenen terugziet. En weet je wat het mooie is? Je kunt hier meteen blijven slapen, want het kasteel beschikt over een aantal unieke hotelkamers en suites.  

Pracht en praal

Voor een cultureel uitje zit je ook helemaal goed op de Veluwe! Fijn voor de echte liefhebbers en een mooie invulling van je dag als het herfstweer zijn intrede doet.

Een van de hoogtepunten op de Veluwe is het Kröller-Müller Museum. Midden in de natuur tref je dit toonaangevende kunstmuseum met wisselende toontoonstellingen, een beeldentuin en een grote vaste collectie. Hier bekijk je de op een na grootste Vincent van Gogh-collectie van de wereld.

En wat dacht je van een bezoek aan Paleis Het Loo in Apeldoorn? Ook heel leuk met kinderen! Het paleis heeft een grondige verbouwing achter de rug en is mooier dan ooit. Duik in de geschiedenis van het Nederlandse koningshuis en dwaal door de prachtige paleistuin.

Lees verder
Op zoek naar meer cultuur en historie? Kijk hier!

Er is altijd meer Veluwe